نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

چین و فیلیپین متقاضی انتقال دانش فنی سامانه دارورسانی بر پایه پلیمرزیست سازگار از ایران

سیاوش میرزایی افزود: از سال 88 فعالیت خود را در بستر تحقیقات ، دانش و ساخت فرآورده های دارویی در زمینه های مختلف درمان سرطان ، بیماری های زنان ، ناباروری، بلوغ زودرس کودکان و محصولات ضد درد آغاز کردیم.
وی بیان کرد: موفق شدیم با استفـاده از امکانات مرکز رشد پژوهشگـاه پلیمر و پتروشیمی ایــران ( دپارتمان روش های نوین دارو رسان) طی چند سال اخیر، با فعالیت های تحقیقاتی خود دانش فنی تولید چند فرآورده دارویی را به اتمام برسانیم.
میرزایی اظهارکرد: در این راستا این شرکت موفق به ساخت یکی از سامانه های نوین دارورسانی به نام سامانه های تشکیل شونده در موضع به روش خروج حلال شود که از جدیدترین سیستم های دارورسانی در دنیا است. هدف از این سامانه نوین دارورسانی، آزادسازی تدریجی دارو با استفاده از پلیمرهای زیست سازگار سنتزی است؛ به گونه ای که پس از تزریق زیرجلدی، دارو جامد شده و آرام آرام طی مدت معین آزاد می شود.
وی گفت: این سامانه نوین دارورسانی موجب می شود دارو به عنوان ماده فعال زیستی در بافت مورد نظر، به میزان مورد نظر و در زمان مورد نظر مؤثر واقع شود؛ لذا اثربخشی این دسته از داروها زیاد و عوارض آن ها کم است.
میرزایی ادامه داد: این شرکت داروسـازی با هـدف تولید فـرآورده های دارویی چون داروهـای ضـد سرطان، دارو های بیماری زنان – ناباروری و بلوغ زودرس در کودکان با استفاده از متخصصان با تجربه، محصولات خود را تولید می کند. 
به گفته میرزایی، در حال حاضر تنها تولید کننده این سامانه دارو رسانی در دنیا کشور آمریکا است و ایران پس از آمریکا دومین کشور صاحب این دانش فنی و تولید کننده آن است. دانش فنی تولید این فرآورده ها در ایران، برای اولین بار در سال 1391 با حضور ریاست جمهور وقت رونمایی شد.
وی با اشاره به اینکه فرآورده آهسته رهش برای یک دوره یک ماهه در زیر پوست بدن تزریق می شود بیان کرد: مزیت این داور نسبت به سایر داروهای مشابه از نوع خود، این است اگر بیمار به هر دلیل نسبت به دارو واکنش منفی نشان داد، می توان پس از10 تا 14 روز پس از تزریق در صورت مشاهده عوارض، سامانه دارورسانی را از بدن خارج کرد.
وی با اشاره به اینکه ماده موثره در این سامانه، نقش تنظیم کننده هورمونی را در بدن برخی از مبتلایان به سرطان پروستات و مشکلات ناباروری دارد، یادآور شد: این دارو کاملا بومی است و از صفر تا صد این سامانه با دانش فنی متخصصان داخلی طراحی شده و اکنون تولید و به بازار عرضه می شود.
میرزایی افزود: ماده اولیه و اکتیو این دارو از خارج کشور تامین می شود، اما خود سامانه تشکیل شونده در موضع به روش خروج حلال با استفاده از پلیمرهای زیست سازگار در داخل طراحی و تولید شده است.

*** 70درصد از مشابه وارداتی ارزان تر 
وی ادامه داد: این محصول و سایر محصولات دارویی این شرکت نسبت به مشابه وارداتی خود 70 درصد ارزان تر هستند و همچنین در فرایند درمانی درابتدا به ساکن موثر و در مواردی عملکرد و اثربخشی بهتری نسبت به انواع مشابه خود دارند.
میرزایی گفت: خوشبختانه با توجه به اینکه این دارو یک سال است که به بازار عرضه شده است، در این مدت توانسته است 5 تا7 درصد سهم بازار دارویی این نوع محصول را در کشور به خود اختصاص دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان در این حوزه اظهارکرد: این شرکت توانسته است با حمایت 10 میلیارد ریالی صندوق نوآوری و شکوفایی درجهت تامین مواد اولیه ، تولید و نیز بازاریابی محصولات خود گام های موثری بردارد.
وی یادآور شد: بیشترین مقدار از مبلغ حمایتی صندوق در بخش تحقیق و توسعه شرکت هزینه شده است؛ زیرا بخش تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان مهم ترین بخش است.
میرزایی با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد نیروهای این شرکت افراد تحصیل کرده مقطع فوق لیسانس به بالا هستند افزود: فعالیت شرکت های دانش بنیان متاثر از سرمایه های انسانی آن است، زیرا نیروهای انسانی آن هستند که دانش فنی ایجاد می کنند و موتور متحرک یک شرکت دانش بنیان، نیروی انسانی آن است.

*** شش میلیارد ریال صادرات در سال گذشته 
میرزایی با اشاره به تولید دیگرمحصولات دارویی در این شرکت افزود: در سال گذشته از 35 میلیارد ریال فروش سبد دارویی این شرکت شش میلیارد ریال آن به صادرات محصولات تعلق داشته است.
به گزارش ایرنا , وی گفت: اکنون خوشبختانه این محصول و سایر محصولات این شرکت به کشورهای منطقه صادر می شود؛ علاوه بر آن اکنون مذاکرات اولیه در زمینه انتقال تکنولوژی سامانه تشکیل شونده در موضع به روش خروج حلال بر پایه پلیمرهای زیست سازگار با کشورهای فیلیپین وچین انجام شده اما هنوز نهایی نشده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل