به گزارش ایسنا ، این موجودات ریز در کنترل آفات محصولات زراعی کارآمد، پایدار و ایمن عمل میکنند و میتوانند اثر بزرگی بر سیاره ما بر جای بگذارند. هر چند این ایده که مورچهها شکارچی هستند ممکن است خندهدار به نظر برسد، اما محققان میگویند که هر محصولی از کاکائو گرفته تا دانههای سدر میتواند از فواید این کنترل کنندههای کوچک آفات بهرهمند شود. علاوه بر این استفاده از مورچهها به عنوان آفتکش، روشی ارزان و ایمن نسبت به جایگزینهای شیمیایی محسوب میشود.
مورچهها تقریبا در هر جایی هستند آنها در هر قارهای و حتی در دماهای منفی قطب جنوب نیز وجود دارند. تخمین زده میشود که بالغ بر 12 هزار گونه مورچه در سراسر جهان وجود دارد. درحقیقت باور بر این است که وزن توده مورچهها بر روی زمین مشابه با وزن تمام انسانهاست.
مورچهها شکارچیان خبرهای هستند. آنها ممکن است کوچک باشند اما توانا و قدرتمندند یک مورچه میتواند بیش از 20 برابر وزن بدن خودش را حمل کند که شبیه این است که یک دانشآموز 12 ساله یک ماشین را بلند کند. مورچهها میتوانند کرمها، عنکبوتها و حشراتی که از محصولات تغذیه میکنند را شکار کنند همچون گرگها، مورچهها نیز دستهجمعی شکار میکنند تا بر یک شکار بزرگ همچون مارمولک غلبه کنند. همچنین عنوان شده است که مورچهها بیشتر از شیرها، ببرها و گرگها، گوشت مصرف میکنند.
بر اساس این پژوهش، تمام آنچه کشاورز باید انجام دهد این است که لانه مورچهها را از طبیعت انتخاب کند، آنها را در کیسههای پلاستیکی در بین سرشاخههای هرسشده درختان قرار دهد و تا زمانی که بتوانند خانه خود را بسازند آنها را با محلول شکر تغذیه کند فقط کافیست کشاورزان مطمئن شوند که مورچهها آب کافی و سرشاخههای کافی دارند تا از جنگ بینشان ممانعت به عمل آید زیرا آنها موجوداتی عصبی هستند. همچنین لازم است آنها را از حشرهکشها در امان نگه دارند.
محققان میگویند وقتی به جای آفتکش از مورچه برای کنترل آفت استفاده میشود، میزان محصولات تولیدی 49 درصد افزایش مییابد. همچنین در این شرایط محصولات کیفیت بهتری دارند و بنابراین 71 درصد درآمد بالاتری نصیب کشاورزان میشود. استفاده از این روش موجب شده درآمد محصولات انبه در استرالیا 73 درصد بیشتر شود.
این یافتهها در مجله British Ecological Society منتشر شده است.
No tags for this post.