انفجارهای پرتوهای گاما درخشانترین رخدادهای جهان هستند.
دانشمندان به رهبری رصدخانه Konkoly در بوداپست از یافتن چنین جرم کیهانی شگفتزده شدند. اجرام عظیمی مانند انفجارات پرتوهای گاما پیشتر شناختهشده بودند اما کشف چنین سازه دورانی منظمی غیرمنتظره بود.
جسم حلقویشکل جدید به اندازهای بزرگ است که قاعده کیهانی (CP) را زیر سوال میبرد. این قاعده حدود نظریهایِ 1.2 میلیارد سال نوری را برای بزرگترین سازههای جهان در نظر گرفته است.
دانشمندان تصور میکنند این حلقه بزرگ نتیجه فرافکنی یک ساختار کروی باشد و این که چنین حلقهای احتمالا سازه فیزیکی واقعی نباشد؛ با این حال، مطالعات بیشتری برای آشکارسازی این موضوع لازم است که آیا این سازه توسط هارمونیکهای فضایی با فرکانس پایین توزیع تراکم ماده در مقیاس عظیم تولید شده یا در نتیجه فعالیت شکلگیری ستارهای.
انفجارات پرتوهای گاما درخشانترین رخدادهای الکترومغناطیسی هستند که در جهان به وقوع میپیوندند. آنها ظرف معدود ثانیههایی انرژی معادل انرژی خورشید طی 10 میلیارد سال عمرش را ساطع میکنند.
تصور میشود انفجارات پرتوهای گاما نتیجه تبدیلشدن ستارگان عظیم به سیاهچالهها باشند اما مسأله چگونگی شکلگیری این انفجارات هنوز به طور کامل حل نشده است.
تاکنون تعداد چنین انفجاراتی از رقم 2000 مورد فراتر رفته و این تعداد به طور مستمر در حال افزایش است.
به گزارش ایسنا، جزئیات دستاورد علمی جدید در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society ارائه شده است.
No tags for this post.