رتبه سوم دنیا در تولید مقالات سیستم فازی به ایران اختصاص دارد
محمد مهدی زاهدی در چهارمین کنگره مشترک سیستم های فازی و هوشمند ایران در دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: از سال 2011 تاکنون ایران جایگاه سوم دنیا در تولید مقالات سیستم های فازی را به خود اختصاص داده که رقبای اصلی کشور در این زمینه نخست چین و بعد هند هستند.
وی ادامه داد: این افتخار بزرگ برای کشور توسط دانشمندان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دست آمده است.
وی تصریح کرد: تولیدات علمی کشور در زمینه سیستم های فازی در چند سال اخیر در مقایسه با گذشته رشد قابل توجهی داشته به طوری که از 16 مقاله هم اینک به بیش از 600 مقاله ارتقا یافته است و دکتر ' دواز' یکی از دانشمندان ایرانی جزو 10 دانشمند برتر دنیا در زمینه سیستم های فازی محسوب می شود.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حدود هزار نفر عضو انجمن سیستم های فازی کشور هستند گفت: در زمینه سیستم های هوشمند و فازی درخواست داریم همه اساتید، اندیشمندان، محققان و پژوهشگران ما را در جذب اعضای جدید چه حقوقی و چه حقیقی کمک کنند تا شاهد رونق بیش از بیش این انجمن باشیم.
زاهدی با بیان اینکه در این زمینه نقش دانشجویان و اساتید بسیار مهم است گفت: دانشگاه سیستان و بلوچستان نخستین حامی برای چاپ مجله فازی ایران بود که امیدواریم این حمایت ها همچنان مورد توجه قرار گیرد.
رییس انجمن سیستم های فازی ایران تصریح کرد: برنامه های مختلف این انجمن از جمله حمایت از پایان نامه های برتر، برگزاری رقابت های دانشجویی و چاپ منظم و مرتب مجله علمی ترویجی نیازمند حمایت است.
وی افزود: انجمن های علمی کشور نباید به افراد متکی باشند بر این اساس ضروری است دولت و وزارت علوم در این زمینه کمک های جدی را به انجمن ها کنند تا آنها نیز روی پای خود بایستند.
زاهدی بیان کرد: هم اینک برنامه ششم توسعه مدنظر قرار گرفته و کمیسیون آموزش نیز از چند ماه پیش کمیته کاری را تشکیل داده است.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از تمامی انجمن های علمی ایران درخواست کرد که این کمیسیون را برای احکام برنامه ششم توسعه به ویژه احکامی که می تواند توسعه علمی را از بعد فناوری، خلاقیت و آگاهی پیش ببرد، یاری رسانند.
زاهدی افزود: کشور ما از نظر تولید علم به معنای تولید مقاله وضعیت مطلوبی در دنیا دارد اما از نظر فناوری، ابتکار و نوآوری وضعیت کشور نامطلوب است به طوری که اگر تولید علم را به صورت یک چرخه از واحد نظری به سوی فناوری و تجاری سازی در نظر بگیریم وضعیت کشور خوب نیست.
وی اضافه کرد: بر این اساس از انجمن های علمی که بیشتر با صنعت ارتباط دارند درخواست داریم به ما کمک کنند تا احکام مناسبی را که فراهم کننده بستر باشد در برنامه ششم توسعه قرار دهیم.
وی بیان کرد: در دو سال اخیر در مجلس شورای اسلامی خارج از کمیسیون آموزش و تحقیقات یک کمیته کاری متشکل از افراد با تجربه و تمامی معاونان پژوهشی یا آموزشی دستگاههای مختلف که به نوعی با صنعت مرتبط بودند زیر نظر هیات رییسه مجلس تشکیل داده ایم.
وی افزود: در این مدت تمام تلاش کمیته یادشده این بود که چگونه می تواند ارتباط صنعت و دانشگاه را رونق بخشد که نتیجه این دوسال زحمت استخراج یک سری مواد قانونی بود.
وی تصریح کرد: مقرر شد کمیسیون آموزش و تحقیقات بر روی این مواد قانونی کار کند تا به عنوان طرح در مجلس ارائه شود که خوشبختانه این اتفاق رخ داد.
وی افزود: قانون لغو موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم برخی مقرارت دولت در دو لایحه مدنظر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این قوانین به عنوان قوانین بسیار مترقی راهگشای دانشگاهها در راستای علم و فناوری است، افزود: مواد بسیار خوبی در این قوانین ارائه شده که راه گشای ارتباط دانشگاهیان با صنعت است.
وی خاطر نشان کرد: انتظار می رود وزارت علوم قدر این قوانین را بداند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این همایش گفت: برگزاری نشست های علمی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی نقش مهمی در فرآیند توسعه ملی و بین المللی دارد بر این اساس ضروری است در این زمینه برنامه ریزی های مدون صورت گیرد.
درمحمد کردی تمندانی افزود: دانشگاه به عنوان مهمترین نهاد تولید علم، پویایی و نشاط نقش مهمی در ترغیب و هدایت افکارعمومی به سمت توسعه دارد بر این اساس اگر می خواهیم افکار را به سمت توسعه هدایت کنیم ضروری است همایش علمی به صورت هدفمند برگزار شود.
وی با بیان اینکه همایش های کاربردی می تواند با توجه به مشکلات استان و منطقه راه گشا باشد گفت: برگزاری همایش های بین المللی نقش مهمی در ترویج تفکرات علمی و نشست های پژوهشی در جامعه دارد.
وی افزود: افزایش بلوغ هوش علمی و اجتماعی جامعه، انتقال فناوری و به روز کردن آن و درآمدزایی کشورها از دیگر مزایای همایش های بین المللی است که باید به طور جدی مورد توجه قرار گرفت و در این زمینه برنامه ریزی های مناسب صورت گیرد.
به گزارش ایرنا چهارمین کنگره سه روزه مشترک سیستم های فازی و هوشمند ایران روز چهارشنبه با حضور رییس انجمن فازی ایران، شماری از اساتید و محققان دانشگاه های سراسر کشور در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغار بکار کرد.