دستاورد پژوهشگران کشور در ترمیم ضایعات تاندون با تمایز سلولهای چربی خرگوش
محمد همرنگ، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا در این زمینه گفت: این مطالعات با موضوع «بررسی تمایز سلولهای بنیادی استخراج شده از چربی خرگوش به سمت سلولهای تاندونی» اجرایی شد.
وی با اشاره به ویژگیهای سلولهای تاندونی، اظهار داشت: سلولهای تاندونی به صورت طبیعی ترمیم مناسبی ندارند و زمان زیادی برای ترمیم آن نیاز است. برای رفع این مشکل به دنبال راه حلهایی هستیم تا شرایط بهینهای برای ترمیم آسیبهای تاندونی فراهم کنیم.
همرنگ با اشاره به اجرای تحقیقاتی در این زمینه در انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: برای این منظور از یک بیوراکتور استفاده کردیم تا نیروی مکانیکی موجود در بدن بر روی سلولهای بنیادی که موجب تمایز و حرکت این سلولها به سمت سلولهای تاندونی یا تنوسیت (Tenocyte) میشود را شبیهسازی کند.
وی با تاکید بر این که این مطالعات در فاز آزمایشگاهی (in vitro) قرار دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس شبیه سازی صورت گرفته، توانستیم اقدام به تمایز سلولهای بنیادی استخراج شده از چربی خرگوش به سمت سلولهای تاندونی با استفاده از ساختار داربستی کنیم.
همرنگ داربست استفاده شده در این مطالعات را پلیمر PDMS یا پلی دی متیل سیلوکسان عنوان و تصریح کرد: سلولهای بنیادی چربی خرگوش بر روی این داربست قرار گرفت و فرایند گیرش میان سلولها و داربست نیز ایجاد شد.
مجری طرح با اشاره به نتایج به دست آمده از این تحقیقات، خاطرنشان کرد: بررسیهای بیان ژن در این تحقیق که در خارج از بدن در حال انجام است، نشان میدهد که کلاژن نوع یک شش برابر افزایش یافته است ؛ ضمن آن که بیان ژنها نشان داد که تمایز سلولها به سمت سلولهای تاندونی انجام شده است.
No tags for this post.