به گزارش ایرنا از شبکه خبری بی بی سی ،سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد که ذخایر تازه داروی موسوم به فاوـآفریک که سم 10 مار مختلف در جنوب صحرای آفریقا را درمان می کند به شدت مورد نیاز است.آخرین موجودی این دارو در ماه ژوئن سال 2016 منقضی خواهد شد و در حال حاضر هیچ جایگزین موثری وجود ندارد.سانوفی پاستور، شرکت سازنده این دارو، می گوید توانایی رقابت در بازار را ندارد. جایگزین هایی برای این دارو موجود است اما سازمان پزشکان بدون مرز می گوید که به خوبی داروی اصلی نیست.
این گروه می گوید فاو-آفریک تنها پادزهری است که ایمنی و تاثیر آن در درمان انواع مارگزیدگی ها در جنوب صحرای آفریقا ثابت شده است.
سانوفی گفت که نحوه ساخت این پادزهر را در اختیار دیگران خواهد گذاشت. این شرکت سال گذشته تولید این پادزهر را متوقف کرد و از آن زمان به تولید داروی هاری روی آورده است.
تصور می شود سانوفی درحال مذاکره با یک شرکت دیگر برای تولید فاوـآفریک باشد، اما انتظار نمی رود این گفتگوها تا قبل از 2016 به نتیجه برسد. به گفته سازمان پزشکان بدون مرز این بدان معنی است که نمی توان انتظار داشت یک محصول جایگزین تا دو سال دیگر وارد بازار شود.
به گفته این سازمان غیبت یک پادزهر فراگیر، ایمن و موثر تا آن زمان به معنی مرگ شمار نامعلومی از قربانیان مارگزیدگی خواهد بود.
سازمان بهداشت جهانی می گوید مارگزیدگی مساله ای است که از آن غفلت شده و نیازمند توجه و سرمایه گذاری بیشتر است.
تخمین زده می شود که هر سال پنج میلیون نفر را در سراسر جهان مار می زند که 100 هزار نفر آنها می میرند و 400 هزار نفر دچار معلولیت دایمی می شوند.
در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، 30 هزار نفر هر سال در اثر مارگزیدگی می میرند و تخمین زده می شود که حدود 8 هزار نفر قطع عضو می شوند.