محمد حسن امامی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود:جایزه جهانی انرژی یک جایزه برای توسعه پایداری است که به راهکارهای نوین در مدیریت و مصرف منابع که توسط افراد خلاق شناسایی و به کار گرفته شده اند اعطا می شود.
وی اظهار کرد: اولین جایزه جهانی در سال 2000 و با ابتکار عمل کشور اتریش برگزار شد، اما امروزه بیش از 1700 طرح و پروژه سبز از 177 کشور به دبیرخانه بنیاد جهانی انرژی جهت دریافت این جایزه ارسال شده است.
وی با بیان اینکه جایزه جهانی انرژی معتبرترین و شناخته شده ترین جایزه زیست محیطی در جهان است، گفت: امروزه کیفیت و تنوع پروژه ها و طرح های ارسالی به بنیاد جهانی انرژی بسیار چشمگیر است زیرا که جایزه به موضوعات زمین، انرژی، آب، هوا و توسعه جوانان تعلق می گیرد.
امامی ادامه داد: در همین مسیر اکنون تقریبا در 100 کشور به پروژه ها و طرح های سبز خود بر اساس یک منطق ارزیابی جایزه ملی اعطا و تمام این کشورها سالی یک بار در رقابت این جایزه جهانی مشارکت می کنند.
وی افزود: بنیاد جهانی انرژی در 6 سال گذشته همکاری گسترده ای با انجمن مدیریت سبز ایران برای توسعه رویکرد «پایداری» داشته است، انجمن مدیریت سبز ایران نیز به طور سالانه یکی از مهمترین جوایز ملی در حوزه «سبز» را برگزار می کند که در آن بر اساس یک منطق مشخص ارزیابی به پروژه های برجسته سبز گواهینامه اعطا می کند.
وی ادامه داد: نامزدهای دریافت جایزه جهانی از سراسر جهان و از پنج قاره هستند و آنچه اکنون قابل توجه است وجود یک پروژه از ایران در میان نامزدهای دریافت جایزه جهانی است.
دبیرکل انجمن مدیریت سبز ایران افزود: از سوی دیگر نیز دهمین دوره همایش بین المللی مدیریت سبز توسط این انجمن برگزار می شود که با روشی منحصر به فرد راه حل های سبز را به سازمان ها ارایه می دهد.
از سوی دیگر مراسم جهانی برای برندگان ملی جایزه جهانی انرژی پیش بینی شده که از سراسر جهان شرکت می کنند که پروژه های موفق آنها در طول این مراسم معرفی خواهند شد.
جالب تر آن که تنوع و در بیشتر موارد سادگی راه حل ها مزیت این دوره از مراسم جهانی است.
امامی گفت: در کنار این همایش نمایشگاه انرژی های نوین و تجدیدپذیر برگزار می شود.
این نمایشگاه از اهمیت بالایی به خصوص در ایران برخوردار است زیرا در آن در فناوری های نوین انرژی های تجدیدپذیر و بهینه سازی بهره وری انرژی به نمایش گذاشته می شود.
به گفته وی این یک رویداد جامع برای همگرایی حوزه زیست محیطی و اقتصادی است که به صورت نمادین به عصر نوینی از پایداری در ایران تاکید می کند.
امامی افزود:هدف از جایزه جهانی انرژی ایجاد آینده ای قابل زیست برای جوانان، ارتباط با مردم جهان از طریق این مراسم و کمک به پایداری با دستان مردم جهان است.همچنین معرفی هرچه بهتر از فرهنگ، دانش نوآورانه ایران و مهمان نوازی مردم آن است.
امامی تصریح کرد: دراین راستا بنیاد جهانی انرژی پیشنهاد تاسیس دفتر بین المللی «صلح و محیط زیست» را با کمک دولت ایران و همکاری مردم برای ارتقای دانش و فرهنگ زیست محیطی در جهان دارد.