آغاز به کار همایش بین المللی ژئوتکنیک و مهندسی لرزه ای در تبریز

 دبیر علمی این نشست در سالن اجتماعات شهرداری تبریز افزود: فعالیت در زمینه ژئوتکنیک و مهندسی لرزه ای نیازمند تبادل تجربه ها و یافته های جدید علمی از طریق برگزاری کنفرانس های علمی است.دکتر عبادالله قنبری افزود: اطلاعات کلان لرزه ای وابستگی زیادی به اوضاع و احوال تاریخی و جغرافیایی مناطقی دارد که برای همه مناطق در طی دوره های گوناگون گذشته، یکنواخت نیستند.

وی گفت: مراکز شهری به ویژه شهرهای لرزه خیزی همچون تهران و تبریز در جمع آوری اطلاعات راجع به زمین لرزه ها نقش کلیدی دارند و این کنفرانس با هدف برنامه ریزی های کلان جهت کاهش ریسک زلزله در شهرهای لرزه خیزی چون تبریز و تهران برگزار می شود.
وی با اشاره به سایر اهداف این کنفرانس علمی اظهار کرد: ' پیش بینی تاثیرات بالقوه زمین لرزه های نیرومند در مناطق شهری ' ، ' طراحی ، ساخت و نگهداری سازه های مهم در مقابل زمین لرزه ها '، ' برنامه ریزی استراتژیک برای کاهش ریسک زلزله ها '، ' استفاده از تکنولوژی های جدید و افزایش خاصیت ارتجاعی سازه ها به منظور کاهش خسارات جانی و مالی به هنگام وقوع زلزله' و ' به صفر رساندن احتمال خسارت های جانی و مالی در زلزله های با شدت کم، متوسط و بالا از اهداف برگزاری این کنفرانس به شمار می رود.
دکتر قنبری گفت: امروزه در یک جامعه پویا و در حال رشد مانند ایران خسارات اقتصادی یک زمین لرزه بزرگ، بسیار زیاد است.
وی به زلزله ارسباران در سال 1391 هجری شمسی اشاره کرد وافزود: پس از دو زمین لرزه 4/6 و 3/6 ریشتری در ارسباران حدود پنج هزار تا شش هزار پس لرزه گروهی تا زمان حاضر در این منطقه ثبت شده است.
وی همچنین بر استفاده از تجربه های علمی و نوآوری های اساتید شرکت کننده دراین کنفرانس برای برنامه ریزی شهری و ریز پهنه بندی لرزه ای ابراز امیدواری کرد.
دکتر قنبری افزود: این کنفرانس در ادامه کنفرانس های مقاوم سازی لرزه ای در سال 1387 هجری شمسی و کنفرانس ساخت و ساز در مجاروت گسل های فعال در سال 1390 و با مشارکت شهرداری تبریز و حمایت های معنوی دانشگاه های تبریز، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تهران، برکلی، کالیفرنیا تکنیک، میدل ایست ترکیه و ناپل ایتالیا برگزار می شود.
برگزاری این کنفرانس سه روزه با حضور اساتید بین المللی و با توجه به وجود گسل زلزله و بافت های فرسوده در شهر تبریز از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
گفتنی است در کلانشهر تبریز 18 محله حاشیه نشین وجود دارد و نیمی از جمعیت 400 هزار نفری این مناطق در روی گسل زلزله و در منازل فاقد ایمنی زندگی می کنند.
به گزارش ایرنا، شهر تبریز با بیش از چهار هزار سال قدمت شاهد 19 زلزله شدید بوده و به ادعای کارشناسان تا زمان حاضر هشت بار در اثر زلزله با خاک یکسان شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا