تأثیر پخت غذا با شعله کم در پیشگیری از آلزایمر
به گزارش ایسنا، پختن غذا با حرارت بالا باعث افزایش محصولات نهایی گلیکوزیله پیشرفته (AGEs) میشود؛ این محصولات گروهی از ترکیبات شامل شکر، پروتئین و سایر مولکولهای بزرگ هستند.
محصولات نهایی گلیکوزیله پیشرفته (AGEs)، از طریق برخی مکانیسمها شامل افزایش التهاب و استرس اکسیداتیو، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را افزایش میدهند.
آنها همچنین قادر به اتصال به گیرنده RAGE هستند؛ این گیرنده، پروتئینهای بتا آمیلوئید را در سد خونی مغز عبور داده و با بروز بیماریهایی مانند آلزایمر در ارتباط است.
محققان دانشکده پزشکی Icahn بیمارستان مونتسینای نیویورک اقدام به پخت 549 غذا با روشهای مختلف طبخ کرده و محتوای AGEs آنها را در غذای پخته شده اندازهگیری کردند.
بررسی موشها با رژیم غذایی دارای مقادیر بالای AGEs نشان میدهد، این موشها دارای سطوح بالای AGEs به همراه رسوب پروتئین بتا آمیلوئید در مغز هستند.
به گفته محققان، حرارت بالا در هنگام پختن غذا با سطوح بالای AGEs و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در ارتباط است.
نتایج این پژوهش در مجله Alzheimer's Disease منتشر شده است.
No tags for this post.