پوسیدگی دندان های ایرانی ها ۳ برابر شده است
دکتر باقر شهنی زاده در حاشیه دهمین همایش انجمن دندانپزشکان عمومی ایران افزود: بر اساس آمار در دهه ۶۰، DMF دندانها حدود 1.8 دهم و در سال۹۲ به 5.8 دهم رسیده که زنگ خطری برای سلامت احاد جامعه و نظام سلامت است.
وی ادامه داد: این آمار یعنی هر فرد بالای ۱۲ سال ایرانی حدود ۶ دندان پرشده کشیده و یا پوسیده دارد.
شهنی زاده با بیان اینکه وضعیت دندان های کودکان ۴ ساله در تهران نسبت به دیگر سنین بیشتر است، گفت: براساس آمار به دست آمده در سال گذشته افراد بین ۳۳ تا ۴۸ سال ایرانی بیش از ۱۳ درصد پوسیدگی دندان داشتهاند.
رئیس هیئت مدیره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران افزود: با تلاش و کار صحیح روی آموزش و پیشگیری شاید تا ۵ سال آینده بتوان هر سال، ۲ واحد از درصد پوسیدگی دندان افراد کم کرد.
وی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان در افراد کم درآمد بیشتر و دندانهای پر شده در افراد با وضعیت درآمدی بالاتر بیشتر است، گفت: افراد زیر خط فقر چون توانایی پرداخت هزینههای دندانپزشکی را کمتر دارند تعداد پوسیدگیهای شدید یا دندانهای کشیده شده بیشتری دارند.
شهنی زاده ادامه داد: برای پیشگیری از بروز پوسیدگی باید از کودکی مسواک زدن صحیح و مصرف کمتر شیرینی و شکلات را به کودکان آموزش داد.
وی افزود: خمیر دندانهای ایرانی و خارجی تاثیری در نگهداری بهتر دندان ها ندارند بلکه توصیه ما این است که با مسواکی که زبر نباشد و با خمیر دندان ایرانی میتوان به صورت صحیح و مرتب و کشیدن نخ دندان بهتر از دندانها حفاظت کرد.
به گزارش مهر،رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با بیان اینکه سازمانها و نهادهای دولتی باید تاکید بیشتری روی بیمه دندانپزشکی کارمندان خود داشته باشند، گفت: دولت با بیمه سلامت و اجرای طرح پیشگیری برای کودکان،کشیدن دندانهای آسیب دیده،جرم گیری، رادیو گرافی و فیشور سیلندر دندان ها را بیمه کرده است ضمن اینکه برخی از ارگان ها نیز به صورت کامل خدمات دندانپزشکی را پوشش بیمهای میدهند.
دهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران تا ۱۳ شهریور ماه جاری در برج میلاد تهران برگزار می شود.
No tags for this post.