تزریق هورمون رشد راهی برای پیشگیری از عوارض پوکی استخوان
یکی از بیماری هایی که در دنیای مدرن امروزی به شدت در حال رشد است، بیماری پوکی استخوان محسوب می شود. دانشمندان معتقدند میزان خطر ابتلا به پوکی استخوان در بانوان به میزان ۳ برابر بالاتر از آقایان است. حال دانشمندان بدون در نظر گرفتن شرایط ابتلا به این بیماری، به سراغ یافتن راهکاری برای بهبود بیماران متعدد مبتلا به پوکی استخوان رفته اند.
تیم تحقیقاتی مسئول این پروژه دریافته اند که استفاده از هورمون رشد برای این بیماران می تواند به شدت در کاهش میزان شکستگی ها موثر باشد. این تیم برای تحقیقات خود گروهی از بیماران سالخورده مبتلا به پوکی استخوان را انتخاب کرده و به سه دسته تقسیم نمودند. دسته نخست به صورت منظم شبه دارو یا داروی تلقینی دریافت می کردند. همچنین دسته دوم و سوم به ترتیب ۱ و ۲.۵ واحد هورمون رشد دریافت می کردند. همچنین تمام شرکت کنندگان در این آزمایش ها، بانوانی با سنین بین ۵۰ تا ۷۰ سال بودند که برای یک دهه تحقیقات داوطلب شده بودند.
به گزارش مهر،دانشمندان به مدت ۱۸ ماه اقدام به تزریق داروی تلقینی و یا هورمون ها به شرکت کنندگان کردند و در ادامه نیز پس از این مدت، تزریق شبه دارو متوقف شد ولی تزریق هورمون برای ۸ ماه دیگر ادامه پیدا کرد. پس از این سه سال، دانشمندان به مدت ۷ سال شرایط استخوانی این بانوان را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند کسانی که شبه داور دریافت کرده بودند، کمترین میزان مواد معدنی و چگالی استخوانی را دارا هستند. همچنین افرادی که دوز ۱ واحدی دریافت کرده اند به مراتب دارای چگالی استخوانی کمتری نسبت به افرادی که دوز ۲.۵ واحدی دریافت می کردند بودند.
به این ترتیب تزریق مستقیم هورمون رشد به انسان می تواند از اثرات ناشی از پوکی استخوان در سالخوردگی به صورت چشمگیری بکاهد.