دبیر چهارمین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر در آیین آغاز به کار این همایش گفت: سازمان ملل امسال (2015 میلادی) را به خاطر اهمیت نور و فناوری های وابسته به آن در زندگی مردم و نقش آن در رشد و آموزش علوم وابسته به نور به نام سال جهانی نور و فناوری های نور پایه نامگذاری کرده است.
حسین ثقفی فر با اشاره به اینکه یکی از مسیرهای برنامه های این سال گرامیداشت ابن هیثم از دانشمندان برجسته دنیا در زمینه فیزیک و نور است، افزود: در این همایش خدمات این دانشمند مسلمان برای پیشرفت علوم به ویژه فیزیک و نور تبیین می شود.
وی با انتقاد از توجه ناکافی به این دانشمند در ایران اظهار امیدواری کرد که این همایش شروع خوبی برای آشنایی با ابن هیثم و خودباوری علمی باشد.
دبیر چهارمین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر یکی دیگر از اهداف سال جهانی نور را افزایش همکاری های بین المللی و بالا بردن سطح آگاهی مردم درباره نور اعلام کرد و افزود: به همین منظور دفتر کمیسیون یونسکو در ایران برای برگزاری همایش ملی اپتیک و لیزر ایران و گرامیداشت ابن هیثم همکاری کرد.
وی ایجاد فرصت های اشتغال را از دیگر اهداف برگزاری این همایش اعلام کرد و گفت: در آموزش عالی کشور طرح مشخصی برای جذب و اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی وجود ندارد و بررسی این موضوع و ارائه راهکارهای مناسب از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
ثقفی فر با اشاره به ارسال 248 مقاله به همایش گفت: از بین 165 مقاله انتخاب شده 69 مقاله به صورت شفاهی و 96 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.
دبیر چهارمین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر معیار پذیرش این مقالات را قابلیت تبدیل آنها به فناوری عنوان کرد.
وی محورهای این همایش را طراحی و ساخت سامانه های اپتیکی، لیزری و اپتو الکترونیکی، طراحی و ساخت لیزر و منابع تغذیه، کاربردهای بیناب نمایی لیزری، ساخت ادوات فوتونیکی، کاربردهای نوری نانو ساختارها و کاربردهای صنعتی، دفاعی، پزشکی و زیست محیطی لیزر عنوان کرد.
همچنین در کنار چهارمین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر ایران، کارگاه های آموزشی و نمایشگاه تخصصی برگزار می شود.
در این همایش، پس از مراسم افتتاحیه، کمیسیون ملی یونسکو برنامه ای را به مناسبت سال جهانی نور برگزار می کند.
چهارمین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر ایران در روزبرگزارمی شود.
سومین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر ایران مهر سال 1392 در دانشگاه صنعتی مالک اشتر در شاهین شهر اصفهان با حضور نخبگان، اعضای هیات علمی، صنعتگران، محققان و دانشجویان حوزه اپتیک و لیزر و ارائه 215 مقاله برگزار شد.
پیش از این، دو دوره همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر ایران در سال های 88 و 90 در دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شده بود.
مهندسی اپتیک و لیزر (Optical engineering) علم مطالعه خواص نور است.
لیزر از پرتوهایی است که در موارد مختلفی مانند صنعت، پزشکی و هنر به کار گرفته می شود و بر اثر تقویت نور گسیل شده القایی به دست می آید.
این رشته اولین بار در ایران در سال 1380 در دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان راه اندازی شد.
دانشگاه صنعتی مالک اشتر با هدف اجرای پروژههای تحقیقاتی خاص ملی و آموزش و تربیت کارشناسان و کادر ویژه مورد نیاز صنایع و مراکز تحقیقاتی کشور در سال 1363 تأسیس شد.
به گزارش ایرنا،این دانشگاه دارای رشته های مختلفی در زمینه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک، علوم کاربردی، علوم و فناوری زیر دریا، مدیریت و فناوری های نرم، مکانیک و هوا فضا، مواد و فناوری های ساخت، مهندسی پدافند غیرعامل، شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی مواد، فناوری های زیستی و علوم و فناوری دفاعی است.
این دانشگاه دارای دو پردیس در شاهین شهر اصفهان (20 کیلومتری شمال اصفهان ) و تهران است.