پژوهشگران استرالیایی با استفاده از حمایت مالی اختصاص یافته از سوی بنیاد ملی قلب، موفق شدند گامی به سوی درمان مشکلات قلبی با کمک فناورینانو بردارند.
در پژوهش مشترکی که با همکاری کریستوفر هاگمیر از آزمایشگاه زیستفناوری عروقی در موسسه قلب و دیابت بیکر و محققان دانشگاه ملبورن انجام شده، روشی برای درمان بیماران مبتلا به سکته قلبی ارائه شدهاست. نتایج این پژوهش در نشریه Advanced Materials منتشر شدهاست.
هاگمیر میگوید: « این یافتههای اخیر ما میتواند برای درمان لختههای خونی ایجاد شده در بیماران استفاده شود.»
بیمارانی که دچار سکته شدهاند برای نجات نیاز به تجهیزات پیچیده و تخصصی دارند اما با این روش درمانی میتوان آنها را از موقعیتهای خطرناک رهایی داد.»
هاگمیر میافزاید: « ما موفق به ساخت نانوکپسولی شدیم که ضد انعقاد است. این نانوکپسول حاوی دارو بوده و یک روکش از جنس آنتیبادی هدفگیرنده پلاکتهای فعال روی آن قرار دارد. به محض وارد شدن این دارو به بدن، ترومبین که یک مولکول مهم در فرآیند لخته شدن است، لایه بیرونی نانوکپسول را میشکند و داروی ضد انعقاد رهاسازی میشود. ما از سیستم انعقاد خون برعلیه لختههای خونی استفاده کرده و رگها را باز میکنیم.»
به گزارش ستاد توسعه فناوری نانو،فرانک کاروسو میگوید: « داروهای هدفگیر با این سیستم رهایش هوشمند میتواند اثرات جانبی اندکی در بیماران به جا گذارند. هر سال بیش از 55000 استرالیایی دچار حمله قلبی میشوند. نیمی از این افراد نمیتوانند از داروهای ضدانعقاد استفاده کنند چرا که خطر خونریزی در این بیماران وجود دارد.»