ساخت دستگاه تبدیل زباله به خاک مرده و کمپوست در گلستان
سید مجتبی حسینی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این دستگاه توسط یک شرکت دانش بنیان در استان گلستان ساخته شده و در 45 دقیقه زباله را تبدیل به خاک مرده و کمپوست می کند.وی همچنین کارآیی مهم دیگر دستگاه مزبور را تبدیل شیرآبه زباله به مصالح ساختمانی و مواد بی خطر بیان کرد و افزود: در شرایط طبیعی تبدیل زباله به کمپوست، 45 روز به طول می انجامد.
حسینی گفت: به دلیل کارکرد موفقیت آمیز دستگاه تبدیل زباله به خاک مرده و کمپوست در مدت 45 دقیقه، اکنون مدیریت پسماند کشور دست به تولید انبوه این دستگاه در استان البرز زده است.
وی درخصوص مشخصات دستگاه تبدیل زباله به خاک مرده و کمپوست، افزود: این دستگاه با توجه به مقدار زباله تولیدی هر منطقه می تواند ساخته و مورد بهره برداری قرار گیرد، به عنوان مثال برای ساخت دستگاه تبدیل زباله با حجم تبدیل روزانه 20 تن زباله در سه نوبت کاری نیاز به سه میلیارد ریال اعتبار است.
معاون محیط زیست گلستان همچنین در خصوص وضعیت تولید زباله در استان، گفت: گلستان تنها استان کشور است که مشکل امحای زباله را ندارد و حتی بخشی از زباله تولیدی استان مازندران را پوشش می دهد.
طبق گزارش مدیریت پسماند گلستان، سرانه زباله تولیدی هر نفر در گلستان روزانه بین 510 تا 515 گرم است و از سرانه میانگین کشوری که ۷۵۰ گرم می باشد، کمتر است.
اجرای طرح تفکیک زباله در گلستان از سال 88 آغاز شده و هم اکنون دو سایت (زون) در شهرستان های آق قلا و آزادشهر در این بخش فعال هستند، هر یک از این سایت ها روزانه ظرفیت تفکیک 250 تن زباله را دارند.
استان گلستان واقع در شمال کشور، یک میلیون و 850 هزار جمعیت دارد و با استان های مازندران از سمت غرب، خراسان شمالی از سمت شرق و شمال شرق، استان سمنان ازجنوب، دریای خزر و کشور ترکمنستان از شمال همسایه و هم مرز است.