نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

راه های جدید را برای غلبه بر مقاومت درمانی سرطان کولورکتال

به گزارش سیناپرس همدان،با این حال، با گذشت زمان، شیمی درمانی باعث ایجاد مقاومت در اکثر بیماران می شود که در نهایت به داروها پاسخ نمی دهند. در نتیجه، نرخ بقای پنج ساله برای افراد مبتلا هنوز پایین است. پس از موفقیت در بازتولید این مقاومت در آزمایشگاه، تیمی از دانشگاه ژنو (UNIGE) راهی برای غلبه بر آن یافته است. این تیم از ترکیبی بهینه از داروهای متعلق به کلاس مهارکننده‌های تیروزین کیناز استفاده کرده‌اند که از مسیرهای متفاوتی برای حمله به سلول‌های سرطانی نسبت به شیمی‌درمانی استفاده می‌کنند. این نتایج که در مجله Cancers یافت می‌شود، راه‌های جدیدی را برای غلبه بر مقاومت درمانی و توسعه درمان‌های جدید که هدفمندتر از شیمی‌درمانی هستند، باز می‌کند.
سرطان کولورکتال سومین سرطان تشخیص داده شده در جهان و پس از سرطان ریه از نظر مرگ و میر در رتبه دوم قرار دارد. اغلب از سن 50 سالگی در قسمت انتهایی روده بزرگ ایجاد می شود. این ناشی از تغییر در DNA سلول های خاص موجود در این اندام است. این سلول ها سرطانی می شوند و به صورت کنترل نشده تکثیر می شوند تا زمانی که تومور اولیه را تشکیل دهند. مانند بسیاری از سرطان ها، این سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن مهاجرت کرده و تومورهای ثانویه را تشکیل دهند. این سرطان به عنوان سرطان متاستاتیک شناخته می شود.
در حالی که ژنتیک در ایجاد این بیماری نقش دارد، وجود بیماری های التهابی روده (به عنوان مثال بیماری کرون) و برخی عادات غذایی (الکل، گوشت قرمز) نیز از عوامل خطر هستند. در مورد تومور اولیه، درمان مبتنی بر جراحی و شیمی درمانی است. در مورد تومورهای ثانویه، مبتنی بر ترکیبی از شیمی درمانی است. این درمان ها غیر هدفمند و تهاجمی هستند. آنها عوارض جانبیقابل توجهی ایجاد می کنند. آنها همچنین منجر به مقاومت پیشرونده در برابر درمان در اکثر بیماران می شوند.
این پدیده در آزمایشگاه تکثیر می شود
یک تیم UNIGE به رهبری Patrycja Nowak-Sliwinska، دانشیار دانشکده علوم دارویی در دانشکده علوم UNIGE موفق به مطالعه دقیق این پدیده مقاومت در سلول های سرطانی شده است. این تیم همچنین راهی برای غلبه بر آن با استفاده از ترکیبی از مهارکننده‌های تیروزین کیناز کشف کرده‌اند. تیروزین کینازها امکان انتقال یک گروه فسفات به پروتئین کلیدی برای تقسیم و رشد سلولی را فراهم می کنند. با مخلوط خاصی از مولکول های بازدارنده، این آنزیم ها "مسدود" می شوند و این انتقال قطع می شود. سپس تکثیر سلول های تومور متوقف یا کند می شود.
برای انجام این کشف، تیم UNIGE از رده های سلولی سرطانی از بیماران مختلف استفاده کرد. پس از اجازه دادن به این سلول ها در آزمایشگاه، آنها را به طور مزمن در معرض FOLFOXIRI، رایج ترین ترکیب شیمی درمانی برای درمان سرطان کولورکتال قرار دادند. Patrycja Nowak-Sliwinska، آخرین نویسنده این مطالعه توضیح می دهد: «پس از حدود 34 تا 50 هفته قرار گرفتن در معرض، ما موفق شدیم در شرایط آزمایشگاهی این پدیده مقاومت شیمیایی اکتسابی را همانطور که در یک موقعیت بالینی مشاهده می کنیم به دست آوریم.
به کار گرفتن یک مسیر جایگزین
دانشمندان سپس خاطرنشان کردند که سلول‌های مقاوم حساسیت زدایی از غشای پلاسمایی را نشان می‌دهند، یعنی پوشش آن‌ها، که نفوذپذیری کمتری نسبت به مولکول‌های حاصل از محصولات شیمی‌درمانی شده است. بنابراین آنها به اندازه کافی در داخل این سلول ها نفوذ نمی کنند یا دیگر نفوذ نمی کنند. هنوز در این غشاء، محققان یک تنظیم زدایی از ژن های خاص مسئول شبکه های گردش چربی را مشاهده کردند که باید مشخص شود.
Patrycja Nowak-Sliwinska خاطر نشان کرد : تیم تحقیقاتی موفق شد تا 82 درصد از فعالیت متابولیک این سلول ها، یعنی تامین انرژی آنها،  را مسدود کند و در نتیجه به طور قابل توجهی آنها را ضعیف کند. این کشف راه های جدیدی را برای غلبه بر پدیده مقاومت در سرطان کولورکتال، که مسئول نرخ پایین بقای پنج ساله بیماران است، باز می کند. این درمان علاوه بر غلبه بر مقاومت، این مزیت را دارد که به صورت هدفمند عمل کند. عملکرد آن مختص سلول های توموری است، که در مورد شیمی درمانی ها که به طور تهاجمی روی طیف وسیع تری از سلول ها عمل می کنند، صادق نیست.
منبع : news-medical
مترجم: کیانوش کرمی

خروج از نسخه موبایل