نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آب همدان از نظر آرسنیک به حد استاندارد رسید

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر محمد مهدی مجذوبی ظهر روز چهارشنبه ۲۷ مهر ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استاندار ملی ما در زمینه آرسنیک منطبق بر سازمان بهداشت جهانی است.

وی ادامه داد: جلسات مستمر و جمع صمیمانه با علوم پزشکی و آب منطقه ای با حضور کارشناسان از وزارت نیرو برگزار شد  چرا که سلامت آب دغدغه همه بود.

دکتر مجذوبی ادامه داد: آبی که  از تالوار به پشت تصفیه خانه رسید و تصفیه شد با آب قبل از  تصفیه بسیار متفاوت شد و این رقم متناسب با استاندارد بهداشت جهانی است.

وی گفت: همدان  که از ۲۱ مرداد ماه دچار کمبود آب شد و مدتی را  با قطعی آب مواجه بودیم ، اما تمامی دستگاه ها به دنبال کاهش مشکلات مردم در این زمینه بودند.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی در دوران قطعی آب کیفیت سنجش آبرسانی با تانکر را از لحاظ کدورت، میکروبی و کلر سنجی و سایر موارد انجام داد.

دکتر مجذوبی ادامه داد: بیش از ۶هزار مورد کلر سنجی و کدورت سنجی و ۶۵۰ نمونه میکروبی در مدت زمان قطعی آب انجام شد. 

وی به ابتلا به عفونت‌های  میکروبی بر اثر آب در دوران قطعی آب اشاره کرد و افزود: مبتلایان به بیماری‌های میکروبی مربوط به استفاده از آب آلوده از باغات شخصی بودند.

وی با بیان اینکه در دو هفته اخیر موارد مراجعه سرپایی بیماران تنفسی به ویژه در سنین کودکان افزایش یافته، تصریح کرد:  تصور بر این بود که با موج جدید کووید مواجه باشیم اما با شروع اپیدمی و همه گیری آنفلوآنزا مواجه هستیم چرا که افزایش همه گیری آنفلوآنزا در کودکان ابتدا شیوع می یابد و سپس در  بالغین بروز میکند.

وی ادامه داد: در حال حاضر هم کووید ۱۹ داریم و هم بیماری آنفلوآنزا داریم اما غالب بیماری موجود مربوط به آنفلوآنزاست.

وی گفت: در اوایل مهر ماه مراجعین با علائم مشکوک تنفسی ۴۷۴نفر در روز بود اما در حال حاضر به چهار برابر افزایش یافته است که غالب مراجعات مربوط به آنفلوآنزاست.

رئیس علوم پزشکی خاطرنشان کرد: بحث پیشگیری از آنفلوآنزا ا بسیار مهم بوده و رعایت پروتکل‌ها در این زمینه بسیار موثر است.

وی ادامه داد: کسانی که علائم تنفسی مشکوک دارند دو هفته بعد از علائم تنفسی می‌توانند واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا را تزریق کنند.

دکتر مجذوبی یادآور شد: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کسی محدودیت ندارد و افرادی که با بیماران مواجهه دارند همچنین افرادی که بیماری زمینه ای دارند در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند.

وی  خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری بسیار مفید است چرا که سیستم ایمنی آنها با افراد معمولی متفاوت است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: افراد مسن نیز مورد توصیه برای تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند. 

وی ادامه داد: طی یک ماه آینده به پیک ابتلا به آنفلوآنزا  می‌رسیم.

رئیس علوم پزشکی گفت: افراد زیر ۱۸ سال مشکوک به آنفلوآنزا بیشتر بوده و امسال از نیمه مهر ماه با همه گیری آنفلوآنزا مواجه شدیم.

وی گفت:  بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا آوار شهریور ماه است.

 وی با بیان اینکه مشکلی در تامین دارو برای درمان آنفلوآنزا در استان نداریم تصریح کرد: به صورت کامل تامین هستیم و مشکلی از نظر کمبود دارو ی اوسلتامیویر نداریم اما برخی داروها بیمارستانی بوده و در صورت نیاز به بستری به بیماران در  بیمارستان داده می شود. 

دکتر مجذوبی به کمبود برخی داروها در جامعه اشاره کرد و افزود: طرح دارویار از سه ماه گذشته اجرا شد و بر اساس این طرح مقداری قیمت دارو افزایش یافت و این افزایش قیمت برای بیمار محسوس نبود.

وی به وضعیت سرم اشاره کرد و افزود: کمبود سرم در حال حاضر نداریم اما در مدت زمان کوتاهی نیاز به مدیریت  سرم داشتیم و بیمارستان‌ها در اولویت بودند و تا یک ماه آینده مشکل داروها تا حد بسیار زیادی حل خواهد شد‌.

وی گفت: ۶ هزار بسته شربت آنتی بیوتیکی در داروخانه ها توزیع شده و در حال حاضر شرایط بهتر است و ما به دنبال افزایش سهم استان همدان در دریافت داروها هستیم.

گزارش: زهرا فرامرزدوست

خروج از نسخه موبایل