دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی در گروی دانش بنیان شدن اقتصاد است و این موضوع با ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه و حمایت این دو نهاد از یکدیگر میسر خواهد بود. در اقتصاد دانش بنیان، نیازهای صنایع مختلف داخلی به مراکز پژوهشی و دانشگاه ها ارجاع می شود تا نسبت به رفع موانع و نیازها چاره جویی شود. در این صورت، صنایع ما توان تولید محصول باکیفیت و قیمت تمام شده پایین را خواهند یافت و واجد مزیتی های رقابتی برای حضور در بازارهای جهانی خواهند بود.
وی افزود: تولید دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان مسیر توسعه کشور است که می تواند ما را در مقابل تهدیدات خارجی حفظ کند. یکی از اولین اقداماتی که استکبار جهانی برای مقابله با ما انجام می دهد بحث تحریم هاست چراکه اقتصاد ما را شکننده می داند. ما اگر تولیداتمان دانش بنیان باشد و به اقتصاد پایدار دست یابیم، قطعا روی پای خود خواهیم ایستاد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نتیجه اقصاد دانش بنیان، اقتصاد پایدار و اشتغال پایدار است و بی تردید ما باید به این سمت حرکت کنیم.
امیری خامکانی در ادامه با اشاره به لزوم ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه، اظهار کرد: بعضی از صنایع ما هنوز طعم تحقیق و توسعه را نچشیده اند. مجلس در قانون برنامه، مشوق هایی برای ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه در صنایع کشور در نظر گرفته است. واحدهای تحقیق و توسعه هم حتما با کمک دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی شکل می گیرند.
وی تصریح کرد: هم اکنون در راستای قانون هدفمندی یارانه ها قیمت انرژی در حال افزایش است. صنایعی که بتوانند از طریق همین واحدهای تحقیق و توسعه مصرف انرژی خود را کاهش دهند، هزینه های تولیدشان را پایین می آورند. در کنار این، صنایعی که با کمک این واحدها کیفیت محصولشان را بالا ببرند می توانند مزیت های رقابتی پیدا کنند. ما باید اعتماد مردم را نسبت به مصرف کالای داخلی و استفاده نکردن از کالای خارجی جلب کنیم. راه آن، تولید کیفی و ارزان است. این موضوع از طریق واحدهای تحقیق و توسعه و ارتباط با دانشگاه ها به وجود می آید.
این نماینده مجلس افزود: اگر می خواهیم با دنیا رقابت کنیم، می بایست به بحث تحقیق و توسعه ضمن تولید توجه کنیم. تا زمانی هم که صنعت طعم شیرین آن را نچشد، به دنبال تحقیق و توسعه نمی رود. اینکه قیمت انرژی و هزینه های تولید در حال افزایش است باعث می شود که صنایع به سمت همکاری با دانشگاه ها حرکت کنند.
امیری خامکانی در پاسخ به این پرسش که آینده اقتصاد دانش بنیان را برای کشور چطور می بینید؟ گفت: دستیابی به اقتصاد دانش بنیان باعث افزایش توان رقابتی کشور در بازارهای جهانی می شود و ما را از واردات بی نیاز می کند.
No tags for this post.