به گزارش سیناپرس، محققان دانشگاه دورهام در شمال شرق انگلیس گفتند این یافته ها اولین شواهد مستقیمی است که نشان می دهد نوزادان قبل از تولد به بوها و مزه های مختلف واکنش متفاوتی نشان می دهند.
تیمی از دانشمندان اسکنهای چهار بعدی اولتراسونیک از ۱۰۰ زن باردار را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند نوزادانی که در معرض طعم هویج قرار میگیرند، واکنشهای «خنده» را در حالت صورت خود نشان میدهند. در مقابل، آنهایی که در معرض طعم کلم پیچ بودند، واکنشهای «فریاد مانند» بیشتری را نشان دادند.
بیزا اوستون، محقق ارشد این مقاله، میگوید: تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که نوزادان در رحم میتوانند چشایی و بویایی داشته باشند، اما این گفته ها بر اساس نتایج پس از زایمان است، در حالی که مطالعه ما اولین مطالعهای است که این واکنشها را قبل از تولد بررسی میکند.
در نتیجه، ما فکر میکنیم که این قرار گرفتن مکرر در معرض طعمها قبل از تولد میتواند به ایجاد ترجیحات غذایی پس از زایمان کمک کند، که میتواند هنگام فکر کردن به پیامرسانی در مورد تغذیه سالم و پتانسیل اجتناب از «یک غذا خاص» هنگام از شیر گرفتن، مهم باشد.
انسان طعم را از طریق ترکیب طعم و بو تجربه می کند. در جنین تصور می شود که این امر ممکن است از طریق استنشاق و بلع مایع آمنیوتیک در رحم اتفاق بیفتد.
این مطالعه که در مجله Psychological Science منتشر شد، شامل دانشمندان آزمایشگاه تحقیقات جنین و نوزادان دورهام و دانشگاه آستون در بیرمنگام، مرکز انگلستان بود. تیمی از مرکز ملی تحقیقات علمی در بورگوندی، فرانسه نیز در این کار مشارکت داشتند. تیم ها معتقدند این یافته ها می تواند درک رشد گیرنده های چشایی و بویایی انسان و همچنین ادراک و حافظه را عمیق تر کند.
پروفسور جکی بلیست، یکی از نویسندگان این پژوهش، از دانشگاه استون، گفت: میتوان استدلال کرد که قرار گرفتن در معرض مکرر طعمی خاص، قبل از تولد ممکن است منجر به ترجیح دادن طعمهایی شود که پس از زایمان تجربه میشوند.
به عبارت دیگر، قرار دادن جنین در معرض طعمهای کمتردلپذیر، مانند کلم پیچ، ممکن است به این معنا باشد که او در رحم به آن طعمها عادت کرده است. گام بعدی این است که بررسی کنیم آیا جنینها در طول زمان واکنشهای منفی کمتری نسبت به این طعمها نشان میدهند یا خیر، که منجر به پذیرش بیشتر آن طعمها در زمانی که نوزادان برای اولین بار آنها را در خارج از رحم میچشند، میشود.
منبع: medicalxpress.com
مترجم: کیانوش کرمی