سیده مریم محمدی در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس، اظهار کرد: تغییرات اقلیمی بدون وقفه رو به جلو بوده و این تغییرات تاثیر بیشتری بر روی استان ما می گذارد و موضوع کم آبی را رقم می زند.
وی به اهمیت کاهش گازهای گلخانه ای اشاره کرد و افزود: تمامی کشورهای صنعتی به دنبال کاهش تولید کربن هستند که باید در این راستا برای حفاظت از منابع آبی، جلوی تولید کربن را بگیریم.
محمدی خاطرنشان کرد: الگوی کشت فعلی در استان همدان مناسب نبوده و باید با توجه به تغییرات اقلیمی الگوی کشت کشاورزی تغییر کند و از هدر رفت آب جلوگیری شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه باید الگوی کشت نوین کشاورزی را راه اندازی کنیم، گفت: آبیاری در کشاورزی باید به سمت بهره وری و کاهش هدر رفت آب پیش رود.
محمدی تصریح کرد: برخی روستاها در کشور سیستم جمع آوری فاضلاب نداشته و برای شبکه سیستم فاضلاب، باید هزینه شود و زیرساخت های مورد نیاز لازم دارد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد : واحدهای صنعتی در استان همدان سیستم تصفیه داشته و همگی مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند و صنایع باید به سمتی پیش روند که استفاده از آب تازه در آنها به حداقل ممکن برسد.
وی با بیان اینکه در گذشته نیروگاه شهید مفتح در گذشته از آب تازه استفاده می کرد، تصریح کرد: در حال حاضر نیروگاه از پسآب فاضلاب استفاده می کند که این موضوع به حفظ و حراست از منابع آبی بسیار کمک کننده است.
محمدی اظهار کرد: واحدهای صنعتی موظف به جلوگیری از خروج پسآب فاضلاب به محیط زیست هستند و پسآب های آنها به حد استاندارد برای مصارف کشاورزی برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خو به ریزگردها اشاره کرد و گفت: ریزگردها یکی از معضلات جانبی هستند که تغییرات اقلیمی را به وجود میآورند، در استان همدان نیز تنها ۴۸ هزار هکتار مستعد ریزگرد است و خوشبختانه همدان مستعد تولید ریزگرد نیست و منشأ مشکلاتی که گاهی اوقات در این استان شاهد هستیم، کشورهای همجوار است.
گزارش: زهرا فرامرزدوست