به گزارش خبرگزاری سیناپرس، سیدجلال الدین بطحائی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد؛ گفت: بیماریهای قابل انتقال میان حیوان و انسان در اصل از گروه باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها تشکیل میشوند که از جمله مهمترین بیماریهای مشترک میان انسان و دام که در کشور ما دیده میشود میتوان به تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه در این بین نباید خطر ورود بیماریهای دیگر مانند جنون گاوی، تب دره ریفت، آنفلوانزای پرندگان و… را نادیده گرفت؛ یادآور شد: خطر شیوع بیماریهای قابل انتقال میان حیوان و انسان در ایران با وجود کشورهای آلوده در همسایگی ما که برخی از آنها از ثبات سیاسی لازم هم برای برخورداری از نظام سلامت مناسب محروم اند، بیشتر است.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: علاوه بر وضعیت عمومی سلامت در کشورهای همسایه، قاچاق دام از مرزهای کشورهای همسایه نیز موجب افزایش بیماری سیاه زخم در برخی مناطق مرزی کشور شده است.
بطحائی با تاکید بر اینکه برای مقابله با بیماریهای قابل انتقال میان حیوان و انسان، واکسیناسیون دام و آزمایش از دامها صورت میگیرد و در مواردی که لازم باشد حیوانهای آلوده کشتار یا معدوم خواهند شد، اظهار کرد: انسان سالم نقش اساسی و پایهای در سلامت جامعه بشری دارد این خود موضوعی است که پایه گذار تمام پیشرفتها و تمدنهای بشری است.
وی در ادامه گفتگو به بیماریهای قابل انتقال میان انسان و حیوان از نظر حفظ سلامت و بهداشت جوامع انسانی و دامی که دارای اهمیت بسزایی است، سخن گفت و افزود: این دسته از بیماریها نمایانگر مسئولیت مشترک و خطیر پزشکان و دامپزشکان در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان این گونه بیماریها است.
این مسئول با تاکید بر اینکه این دسته از بیماریها علاوه بر وارد کردن خسارات سنگین اقتصادی به دلیل از میان رفتن دامهای بیمار، سلامتی انسان را نیز تهدید میکنند، عنوان کرد: برای مبارزه و کنترل این بیماریها، سازمانهای مختلفی دخالت دارند؛ به نوعی که، علاوه بر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و سازمان حفاظت محیط زیست نیز میتوان در این زمینه نام برد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه جز با همکاری و هماهنگی این نهادها، نمیتوان امیدی به مبارزه با این نوع بیماریها داشته باشیم؛ به وضعیت استان همدان در زمینه بیماریهای واگیر اشاره کرد و گفت: در استان ما دو بیماری تب مالت و حیوان گزیدگی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.