رابطه بین دود سیگار با سکتههای قلبی و مغزی انکارناپذیر است
محمدجواد زیبایینژاد در یک کنفرانس خبری اظهار کرد: چهارمین کنگره بینالمللی عروق کرونر در هتل بزرگ شیراز با حضور بیش از 300 شرکت کننده برگزار خواهد شد.
وی از ارائه 210 مقاله به شکل پوستر و 40 سخنرانی شفاهی در این کنگره خبر داد و افزود: از میان مقالاتی که به شکل شفاهی ارائه میشوند، چهار مقاله مربوط به چهار اساتید خارجی شرکت کننده در کنگره از کشورهای آمریکا و آلمان هستند.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: مقالات ارسال شده به دبیرخانه این کنگره در رشتههای تغذیه، طب سنتی، پرستاری، طب ورزشی، قلب و عروق و جراحیهای قلب و عروق بوده است.
زیبایینژاد با بیان اینکه شش کارگاه اموزشی در حاشیه کنگره بینالمللی عروق کرونر پیشبینی شده، عنوان کرد: همچنین در این کنگره تا سقف 2.5 میلیون تومان جایزه برای سه سخنران برتر ارائه دهنده مقاله شفاهی در نظر گرفته شده است.
وی امتیاز بازآموزی این کنگره برای متخصصین شرکت کننده را 13.75، پرستاران 9.5 و ارائه دهندگان مقاله سه امتیاز اعلام کرد.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: کنگره پیشگیری در ایران، کنگرهای نوپا و جدید است و در دنیا نیز این امر در 10 سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
زیبایینژاد با تصریح بر اینکه تاکنون تنها در خصوص بیماریهای قلب و عروق، شناخت و درمان آن توجه میشده و امر پیشگیری کمتر مدنظر بوده است، گفت: با برگزاری چنین کنگرههایی که در خاورمیانه بینظیر است، تلاش خواهیم کرد موضوع پیشگیری از بیماریهای قلبی بیش از گذشته مورد توجه متخصصین و مردم قرار گیرد.
وی همچنین سکتههای قلبی و مغزی، دیابت، چربی خون، مصرف دخانیات و چاقی و کم تحرکی را از عوامل اصلی بروز بیماری گرفتگی عروق کرونر دانست و در این خصوص گفت: رابطه بین سیگار و دود آن با سکتههای قلبی و مغزی انکارناپذیر است.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آموزش صحیح به مردم، تغذیه صحیح، ورزش و خوداگاهی به میزان زیادی میتواند این عوامل را که در بروز سکتههای قلبی نقش دارند، کنترل کنند.
زیبابینژاد همچنین نرخ شیوع فشار خون در شیراز طبق آمارها را 25 درصد، قند خون 22 درصد، چربی خون 30 درصد و چاقی و کم تحرکی را 45 تا 55 درصد اعلام کرد.
وی اضافه کرد: مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در چند سال گذشته با کمک مسئولین وزارت بهداشت طرحهای متنوعی را برای مردم شیراز شناسایی کرده که نتیجه آن، کاهش فاکتورهای خطرزای بیماریهای قلبی است.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: در این راستا فعالیتهایی را در خانه قلب سالم شیراز آغاز کردهایم که گرچه مشکلاتی در این راه وجود دارد اما تلاشها این است که با استفاده از آخرین متدهای علمی کار را پیش ببریم و یک مطالعه بلندمدت 10 ساله برای 10 هزار نفر از مردم این شهر در نظر داریم پیاده کنیم تا فاکتورهای خطرزا را در آنها کاهش دهیم.
به گزارش ایسنا، زیبایینژاد ابراز امیداوری کرد که با تبیین الگوی غذایی، ورزش درمانی و با کمک رسانهها و به ویژه صدا وسیما بتوانیم برای مردم شهر شیراز یک الگوی پیشگیری از سکتههای قلبی ترسیم کنیم.
No tags for this post.