یافته های ناشی از این مطالعه از نتایج یک تحقیق مشابه در زمینه ترتیب تولد در پسران خانواده حمایت می کند.
محققان در این مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداختند که آیا ترتیب تولد دختران یک خانواده همانند ترتیب تولد در پسران یک خانواده بر قد و وزن آنها در بزرگسالی تاثیر دارد.آنها در این مطالعه، از اطلاعات مرکز ثبت نام تولد در سوئد را استفاده کردند.
محققان محور توجه خود را بر دوره زمانی میان سال های 1991 و 2009 و در مورد زنانی قرار دادند که در زمان اولین بارداری خود دست کم 18 سال سن داشتند و از مادرانی متولد شده بودند که بطور مشابه در زمان بارداری دست کم 18 ساله بودند.آنها متذکر شدند که دوقلوها در این مطالعه مورد بررسی قرار نگرفتند.
این مطالعه نشان داد که وزن دختران اول در هنگام تولد اندکی کمتر از خواهران دومی آنها است اما در بزرگسالی و در جریان سه ماهه اول بارداری، شاخص جرم بدن آنها (BMI) اندکی (2.4 درصد) بیشتر از خواهران دومی آنها می شود.
همچنین احتمال اضافه وزن در دختران اول خانواده در بزرگسالی 29 درصد و احتمال چاقی در آنها 40 درصد بیشتر از خواهران دوم آنها بود.
همچنین دختران اول خانواده اندکی (1.2 میلی متر) بلندتر از خواهران دوم خود هستند.
محققان می گویند، شمار فرزندان یک خانواده با شاخص جرم بدن و یا احتمال اضافه وزن پیدا کردن و یا چاق شدن آنها ارتباط ندارد اما داشتن خواهر و یا برادر بیشتر با کوتاه تر شدن قد و یا کم شدن احتمال بلندی قد ارتباط دارد.
با این حال محققان متذکر شدند که این یک مطالعه نظری است و هیچ نتیجه گیری قطعی نمی توان در مورد دلایل علت و معلولی این موضوع ارائه داد.همچنین در این مطالعه تنها زنان جوان مورد بررسی قرار گرفتند.
با این وجود محققان متذکر شدند که نتایج این مطالعه تاییدی است بر نتایج تحقیق مشابه ای که در مورد اثر ترتیب تولد در پسران اول یک خانواده انجام شد.
بر اساس آن تحقیق، خطر ابتلا به مشکلات سلامتی از قبیل دیابت و فشار خون بالا در سال های بعدی زندگی در پسران اول خانواده بیشتر از برداران بعدی آنهاست.
به گزارش ایرنا از پایگاه ساینس دیلی، این مطالعه در مجله Epidemiology & Community Health منتشر شده است.