به گزارش سیناپرس، اختصاص یک روز از تقویم به روز رژیم درمانگران، نشان دهنده نقش گسترده مشاورین تغذیه در تیم مراقبت و بهداشت و کمک به بهبود سلامتی فرد و جامعه است. کارشناسان تغذیه دلسوزانه وقت زیادی را به مراجعین خود اختصاص می دهند تا با آگاهی کامل از شرایط بیمارشان به آنها مشاوره دهند.
دانشآموختگان این رشته که رژیم شناس نامیده میشوند، باید تمام اطلاعات و دانش خود را در راه کمک به ارتقاء سلامت و اصلاح الگوی غذائی جامعه بکار گیرند. رژیم درمانی به معنای استفاده از رژیم غذایی نه فقط برای بیماران بلکه برای افراد سالم نیز هست.
خدمات ارزشمند تغذیه دانان، یک زنجیره کلیدی در بخش مشاوره، پیشگیری و درمان بیماری ها است. از آن جا که جایگاه جهانی تغذیه و تاثیر آن در سلامت و زندگی سالمتر در طول چند دهه اخیر برجستهتر شده است، رژیم درمانگر با تکیه بر دانش، مهارت و تخصص خود راهکارهای علمی برای سالم زیستن را استخراج کرده و دانش تغذیه را به شکل عملی به مخاطب عام ارائه می دهد.
از مهمترین وظایف کارشناسان تغذیه در حوزه بهداشت میتوان به اجرای مطالعات میدانی، شناسایی عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت تغذیهای و ترسیم نقشه آسیبپذیری تغذیه اشاره کرد.
کمک به حفظ و ارتقای امنیت غذائی خانواده ها و جامعه با مشارکت سایر سازمان های مسئول تامین غذا در کشور ، تدوین و اجرای مداخلات تغذیه محور در مناطق آسیب پذیر و کم برخوردار به منظور کنترل و کاهش عوامل خطر شناسایی شده در منطقه ، انجام مراقبت و مشاوره تغذیه برای گروه های سنی (از نوزادی تا سالمندی)، تنظیم رژیم غذایی، پیگیری، اصلاح الگوی تغذیه بیماران( فشارخون بالا، دیابت، اختلالات چربی خون، چاقی و اضافه وزن ) و متعاقب آن تجویز مکملهای غذایی در صورت نیاز ، اجرای استراتژیهای پیشگیرانه از کمبود ریز مغذی ها که از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ابلاغ میشود، اجرای مداخلات تغذیه محور در مدارس، دانشگاهها و مراکز جمعی و در نهایت آموزش جامعه در راستای افزایش سواد تغذیه ای جامعه از سایر وظایف کارشناس تغذیه شاغل در گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت و مراکز بهداشت است.