سکولارهای مصر اکران فیلم محمد رسول‌الله(ص) را خواستار شدند

 سکولارهای مصر از الازهر و کمیته دائم تحقیقات علمی و فتوای عربستان سعودی خواست در موضع‌گیری علیه این فیلم بازنگری کنند.

فیلم محمد رسول‌الله(ص)» را منع نکنید

یاسر عبدالعزیز، از فعالان رسانه‌ای مصر در گزارشی با عنوان «فیلم محمد رسول‌الله(ص)» را منع نکنید» در روزنامه «الوطن» این کشور آورده است: آثار سینمایی درباره شخصیت‌هایی که قداست دارند، اهداف تبلیغی یا انتقادی را دنبال می‌کند و ممانعت یا ایجاد محدودیت برای نمایش این آثار به نفع دین، هنر و نوآوری نیست.
الازهر و عربستان در موضعشان تجدید نظر کنند
 وی افزود: الازهر مصر و کمیته دائم تحقیقات علمی و فتوا در عربستان سعودی باید در مخالفت خود با اکران فیلم ایرانی محمد رسول‌الله(ص) مجید مجیدی، تجدیدنظر کنند.
در همین راستا، ابراهیم عبدالمجید، رمان‌نویس مصری نیز با صدور بیانیه‌ای با عنوان «محمد رسول‌الله(ص)؛ فیلمی سینمایی» معنقد است که سازندگان این فیلم هدفشان تنها نشان‌دادن چهره گمشده اسلام و چهره‌ای صحیح و مناسب از این دین مبین به مردم است.
وی تأکید کرد: من گمان نمی‌کنم که عوامل فیلم(که شیعه هستند) هرگز به پیامبر(ص) توهین کنند؛ زیرا آن حضرت پیامبر همه مسلمانان اعم از سنی و شیعه است.

موضع الازهر ارتجاعی و افراط‌گرایانه است

جابر عصفور، وزیر فرهنگ سابق مصر نیز با انتقاد از موضع‌گیری الازهر گفت: این موضع‌گیری ارتجاعی و افراط‌گرایانه است و الازهر باید از آن عقب‌نشینی کند؛ چرا که این مرکز نه تنها نمایش چهره انبیای الهی؛ بلکه صحابه را نیز حرام می‌داند.
وی افزود: با توجه به گفته کارگردان فیلم مبنی بر عدم نمایش چهره پیامبر(ص)، مخالفت الازهر با این فیلم و درخواست توقف اکران آن، موضعی بسیار خودسرانه است.
صلاح عیسی، روزنامه‌نگار مصری نیز معتقد است که عربستان و الازهر فیلم‌ها را بدون این که ببینند، رد می‌کنند، اتفاقی که درباره فیلم «الرساله(فیلمی سینمایی به کارگردانی مصطفی عقاد درباره داستان زندگی پیامبر(ص)) افتاد؛ اما بعدها که اکران شد، مشخص شد که هیچ غلو یا بی‌احترامی در آن وجود ندارد.

از اکران فیلم حمایت کنید

بنا بر این گزارش، روزنامه «البوابه» مصر نیز حمایت از اکران فیلم محمد رسول‌الله(ص) را خواستار شده است، ماهر فرغلی، نویسنده این روزنامه آورده است: ما حدود 30 روزنامه‌نگار مصری بودیم که برای مشارکت در همایشی در تهران، به ایران رفته بودیم؛ قبل از پایان سفر مدیر شرکت تولیدکننده فیلم محمد رسول‌لله(ص) از ما خواست که به عنوان اولین کسانی که فیلم را می‌بینند، آن را ببینیم.
فرغلی افزود: این فیلم با صحنه‌هایی از محاصره مسلمانان در شعب ابی‌طالب آغاز می‌شود و در ادامه جزئیات زندگی رسول گرامی اسلام(ص) را از هجوم سپاه ابرهه تا خروج از شعب ابی‌طالب روایت می‌کند.
وی با بیان این که در مصر از این فیلم انتقاد می‌کنند، بدون این که آن را دیده باشند، تصریح کرد: فیلم که تمام شد، همه ما ناخودآگاه بلند شدیم و سر پا ایستادیم و چند دقیقه‌ای عوامل آن را تشویق کردیم.

نمایش فیلم در جشنواره مونترال؛ فرصتی طلایی برای تصحیح چهره مخدوش‌شده اسلام

طارق الشناوی، منتقد هنری مصر نیز با انتقاد از موضع الازهر، می‌گوید: ما در حال حاضر بیش از هر زمان به چنین فیلم‌هایی نیاز داریم و نمایش این فیلم در جشنواره «مونترال» کانادا، فرصتی طلایی برای تصحیح چهره اسلام در خارج از جهان اسلام که اخیرا به خاطر اقدامات داعش به شدت مخدوش شده است، بود. 
یادآور می‌شود، علمای الازهر که مهم‌ترین مرکز دینی مسلمانان سنی در مصر است، از این فیلم انتقاد کرده و خواهان ممنوعیت نمایش آن شده‌اند.
دلیل مخالفت الازهر با اکران این فیلم، نمایش چهره پیامبر اسلام و شنیده‌شدن صدای شخصیت پیامبر در آن عنوان شده است.
این در حالی است که مجید مجیدی، کارگردان فیلم بارها اعلام کرده است: فضاسازی‌هایی که توسط برخی کشورهای عربی به ویژه الازهر به وجود آمده ناشی از قضاوت زودهنگام است چون آنان اصلا فیلم را ندیده‌اند. ما بارها به آنها اعلام کردیم که چهره پیامبر اسلام به نمایش درنیامده؛ اما آنها به دنبال حاشیه سازی و ایجاد هیجان بودند و این ماجرا را ادامه دادند. به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی البشیر،در این فیلم تنها نماهایی سایه‌ای از پیامبر و پیکر ایشان پشت به دوربین دیده می‌شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا