دکتر راضیه نیازمند، با بیان اینکه روغن گیاهی خام دارای ناخالصی های بسیاری است،گفت: آخرین مرحله تصفیه روغن های گیاهی خام بوگیری است که برای بوگیری، روغن در حرارت بالا قرار می گیرد و این موضوع باعث حذف ترکیبات با ارزش روغن گیاهی می شود.به گفته وی، حذف ترکیبات با ارزشی مانند انواع توکوفرول (ویتامین E) فیتو استرول ها و سایر ترکیبات با ارزش افزوده از روغن و ورود آنها به پساب یک مشکل بوگیری روغن های گیاهی در کشور به شمار می رود.
نیازمند بیان کرد: حدود ۳۰ درصد دور ریز تقطیرات روغن در روش فعلی بوگیری و تصفیه دارای ارزش غذایی، دارویی و ریالی بالایی هستند و این درحالی است که کلیه نیاز داخلی به این مواد از طریق واردات تامین می شود.
وی با تاکید بر اینکه امکان تولید مواد وارداتی مذکور از دور ریز تولید روغن گیاهی در کشور وجود دارد، گفت: بر اساس آمار وزارت بازرگانی ایران، در سال ۱۳۹۳ واردات ویتامین E (انواع توکوفرول) به میزان ۶۷۱ هزار و ۶۹۰ کیلو گرم به ارزش ۱۵ میلیون ۳۶۸ هزار و ۹۷۲ دلار تقریبا معادل با ۵۰۹ میلیارد ریال از کشورهای مختلف بوده است.
مدیر گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی بیان کرد: اگر سالانه ۵ میلیون تن روغن در کشور تصفیه شود حدود نیم درصد آن به صورت تقطیر در مرحله بوگیری به ضایعات تبدیل می شود که اگر ۳۰ درصد از آن را مواد با ارزش افزوده بالا تشکیل دهند امکان تولید اسمی ۶ هزار و ۲۵۰ تن از این مواد با ارزش وجود دارد.
نیازمند عنوان کرد: در صورت تولید حتی نیمی از این مقدار در داخل کشور از واردات آنها بی نیاز خواهیم شد.وی با بیان اینکه تحقق این هدف نیاز به سرمایه گذاری دارد گفت: در صورت جذب سرمایه گذار، به طور قطع ارزش افزوده بالایی را برای تولید کننده در پی خواهد داشت.