نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

مباحث كاربردی را در گفت‌وگوهای دينی با ديگران مطرح خواهيم کرد

 ابوذر ابراهیمی‌تركمان، رئیس سازمان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی كه به منظور شركت در كنفرانس بین‌المللی «علم و دین» در اتریش حضور دارد، امروز ۸ شهریور با رئیس مؤسسه سنت گابریل اتریش دیدار و گفت‌وگو كرد.آندریاس بشته در ابتدای این دیدار كه در مركز سنت گابریل وین صورت گرفت، گفت: از حدود ۲۰ سال پیش كه گفت‌وگوهای دینی ایران و اتریش شكل گرفت، موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است كه حاصل آن دست یافتن به منابع علمی مناسب است كه منتشر شده و مورد توجه علاقمندان و صاحب‌نظران قرار گرفته‌اند.

 

بشته همچنین با اشاره به سفر پیشین خود به ایران برای شركت در گفت‌وگوهای دینی بین ایران و اتریش، گفت: امروز گفت‌وگوهای دینی اتریش و ایران با مشاركت دانشگاه الهیات كاتولیك وین و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام می‌شود و البته ما آكادمی علوم اتریش را نیز با خود در پیش‌بردن این گفت‌وگوها همراه كرده‌ایم.

رئیس مؤسسه سنت گابریل اتریش در ادامه سخنان خود پیشنهاد داد كه كنفرانس‌های گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش همچنان به دو زبان آلمانی و فارسی برگزار و مقالات آلمانی به فارسی و مقالات فارسی نیز به آلمانی ترجمه شوند.

وی همچنین خواستار برگزاری این گفت‌وگوها در هر دو كشور به صورت متناوب شد و گفت: از هم‌اكنون باید به فكر مباحث قابل طرح در دور بعدی گفت‌وگوهای خود در سال ۲۰۱۶ باشیم.

بشته در پایان سخنان خود درباره چگونگی گرایش به دین در جهان كنونی، اظهار كرد: جوانان امروز دنیا متدین هستند؛ با این حال تلاش دارند كه ارزش‌های دینی خود را بازتعریف كنند.

جهان و مسأله آزادی

در ادامه این دیدار ابوذر ابراهیمی‌تركمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی گفت: آنچه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در سال‌های قبل با عنوان گفت‌وگوهای دینی آغاز كردیم، توسعه یافته است؛ بطوریكه در حال حاضر با اندیشمندان بسیاری از كشورها و پیروان دینی گفت‌وگوهای سودمندی را دنبال می‌كنیم. به دنبال آن هستیم كه در گفت‌وگوهای دینی خود با دیگر كشورها از مباحث كلی و تكراری عبور كرده و مباحث كاربردی‌تری مانند عدالت، حقوق و … را مطرح كنیم.

ابراهیمی‌تركمان در ادامه این بخش از سخنان خود با بیان اینكه روزگاری سخن از جهان چندبینی درمیان بود؛ اما امروزه سخن از جهان چندخدایی است، گفت: اگر برای آینده فكری نكنیم، جهان با یك چالش جدی روبرو خواهد شد.

وی ادامه داد: از جمله موضوعات جدید مورد بحث جهان، مسأله آزادی است كه هم جوامع و اندیشمندان دینی در خصوص آن دغدغه دارند و هم جوامعی كه در آن تفكر دینی وجود ندارد. بنابراین آزادی هم می‌تواند مفهوم سكولار داشته باشد و هم مفهوم دینی.

به گزارش مهر ، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنان خود گفت: جهان متمدن امروز، آزادی بدون قید و شرط را نمی‌پذیرد و قانون، نظم عمومی و اخلاق را نیز از جمله عناصر مهمی می‌داند كه باید در دایره این مباحث گنجانده شود تا از قرائت‌های متعدد از آزادی كاسته شود و این مقوله از دایره منسجم‌تری برخوردار شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل