نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

همدان مستعد شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

دکتر محمود رضا رسولی در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس، با خبر شروع فصل مهاجرت پرندگان آبزی و کناری آبزی اظها کرد: استان همدن میزبان ورود پرندگان مهاجر در تالاب‌ها بوده، بنابراین احتمال انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق این پرندگان به سایر پرنده‌های بومی دور از انتظار نیست، بنابراین توصیه می‌شود شهروندان و مرغداران هر گونه تلفات غیر عادی طیور را به دامپزشکی اطلاع دهند.
وی افزود: برخی تالاب‌ها در نزدیکی مناطق روستایی بوده و احتمال انتقال بیماری از طریق پرندگان مهاجر به طیور موجود در روستاها و شیوع این بیماری در مرغداری‌ها دور از انتظار نیست.
وی با اعلام خبر افزایش موارد ابتلای آنفلوآنزای انسانی به آنفلوآنزای  فوق حاد پرندگان در چین ، گفت: این ویروس بیشتر جامعه پرندگان را درگیر می‌کند اما پتانسیل انتقال به انسان را دارد که در این راستا تمامی دامپزشکان علیه این ویروس واکسینه شده‌اند.
دکتر رسولی به برخی افراد در حال نگهداری پرنده‌ها و یا طیور در منزل خود هستند، هشدار داد و گفت: در صورتیکه برای طیور و پرنده‌های خود غذا می ریزند ممکن است پرندگان آزادزی به این پرنده ها هم غذا شوند که در صورت ابتلای این پرندگان آزادزی به ویروس فوق حاد پرندگان بیماری به آنها سرایت می‌کند.
وی افزود: توصیه می‌شود شهروندان و مرغداران در صورت مشاهده موارد مشکوک به آنفلوآنزای فق حاد پرندگان و تلفات غیر عادی پرنده‌ها و طیور موضوع  را به دامپزشکی اطلاع دهند.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه استان همدان جزو استان‌های پذیرش پرندگان مهاجر است، مستعد شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است، بنابراین توصیه می‌شود مرغداران و شهروندانی که طیور در منزل نگهداری می‌کنند، با اداره کل دامپزشکی همکاری کنند تا در اولین فرصت طیور توسط دامپزشکان مور معاینه و بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به مجهز بودن مجموعه دامپزشکی به تست‌های سلولی و مولکولی، اظهار کرد: در سال‌های گذشته نمونه برداری از طیور انجام می‌گرفت و تست‌ها به تهران ارسال می شد که ظرف مدت 48 ساعت نتیجه تست اعلام می‌شد، اما خوشبختانه با تجهیز شدن آزمایشگاه دامپزشکی نتیجه تست‌ها سریع مشخص می‌شود و در صورت مثبت شدن هر یک از تست‌ها اقدامات ویژه توسط اکیپ‌های دامپزشکی آغاز می‌شود و فرصت رسیدگی به درمان و ریشه کنی بیماری از دست نمی‌رود.
دکتر رسولی با بیان اینکه مجموعه  دامپزشکی با هدف ریشه کنی بیماری‌ها ممکن است در برخی موارد مجبور به معدوم سازی طیور شود، تصریح کرد: مرغداری‌ها باید نسبت به بیمه مرغداری خود اقدام کنند تا در صورت مواجهه و شیوع بیماری‌های همه گیر در طیور از نظر اقتصادی متضرر نشوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش موارد ابتلای انسانی به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چین اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی سه سال متوالی در همدان هیچ مرد مثبتی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده اما با توجه به شیوع این بیماری در خارج از کشور و آغاز فصل مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی بهتر است شهروندان در صورت مشاهده موارد مشکوک موضوع را اطلاع رسانی کنند.
مدیر کل دامپزشکی به علائم ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و گفت: این بیماری در پرندگان کشنده بوده و صاحبان مرغ و طیور ممکن است با تلفات غیر عادی مواجه شوند همچنین در طیور به صورت سیاه شدن تاج و پای بروز می‌کند که در نهایت سیستم تنفسی آنها درگیر می‌شود.
گزارش: کامبیز قمری

خروج از نسخه موبایل