دکتر بهروز کارخانه ای در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس اظهار کرد: انجام امر بیهوشی ایمن و کم خطر بوده و یک فرد سالم برای انجام جراحی کمترین ریسک مواجه شدن با خطرات بیهوشی را به همراه دارد.
این متخصص بیهوشی با بیان اینکه یک مادر سالم در آشپزخانه با خطرات بیشتری نسبت به یک بیهوشی مواجه است، گفت: در صورت رعایت تمامی نکات پزشکی قبل از جراحی امر بیهوشی بسیار کم خطر محسوب میشود.
وی با بیان اینکه امور جراحیهای پزشکی در سایه بیهوشی انجام میشود، تصریح کرد: این موضوع موجب تحولات و پیشرفت پزشکی شده است.
دکتر کارخانه با بیان اینکه بیهوشی به سه روش انجام میشود، گفت: در بیهوشی عمومی فرد هشیاری خود را از دست میدهد و این در حالیست که پزشک متخصص بیهوشی حین انجام جراحی وضعیت بیمار را کنترل میکند اما در بیهوشی کنترل شده ، بیمار خواب آلوده شده و این نوع بیهوشی مانع از احساس درد در بیمار میشود همچنین در بیهوشی موضعی ناحیهای از بدن دچار بی حسی میشود که در این حالت بیمار به طور کامل هشیاراست.
وی ادامه داد: تشخیص نوع بیهوشی بستگی به نوع جراحی و تشخیص پزشک متخصص بیهوشی دارد و هر یک از امور بیهوشی عوارض موقتی و زودگذر دارند.
وی با بیان اینکه ارائه اطلاعات جامع و کامل به پزشک متخصص بیهوشی به نفع بیمار است، تصریح کرد: سابقه خانوادگی فرد برای انجام بیهوشی سنجیده میشود و در صورتیکه فردی در خانواده و نزدیکان خود حساسیت به داروی بیهوشی را داشته باشد از کم عوارض ترین دارو برای بیهوشی وی استفاده میشود.
دکتر کارخانه ای به آمادگی برای بیهوشی اشاره کرد و گفت: افراد کمتر از 6 ماه باید به مدت چهار ساعت چیزی مصرف نکنند، همچنین افراد بین 6 تا 36 ماه 6 ساعت باید ناشتایی داشته باشد و افرادی بالای 36 ماه نیز باید 8 ساعت به طور کامل ناشتا باشند چرا که در غیر این صورت ممکن است فرد دچار تهوع و در نهایت استفراغ شود که راه هوایی فرد ممکن است حین جراحی با اختلال مواجه شود.
وی با بیان اینکه رشته تخصص بیهوشی مهم ترین بخش در امور پزشکی محسوب می شود، گفت: افراد برای انجام جراحی میتوانند پزشک خود را انتخاب کنند، اما در مورد متخصص بیهوشی نمیتوانند پزشک خود را انتخاب کنند، بنابراین متخصصین این رشته از افراد با استعداد و باهوش انتخاب میشود.
گزارش: نفیسه پاکیزه