نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

گردو تکانی و دردسرهای آن

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر حبیب معصومی با بیان اینکه از آغاز فصل برداشت گردو(شهریورماه) تا کنون ۸۷ نفر بر اثر سقوط از درخت در این استان مصدوم و راهی بیمارستان شده اند.گفت: سه تن از مصدومان ناشی از سقوط از درخت گردو جان باختند که ۲ نفر از آن ها در تویسرکان و یک نفر در نهاوند بوده است.
وی اضافه کرد: شهرستان تویسرکان بیشترین و شهرستان کبودرآهنگ کمترین مصدومیت ناشیاز سقوط درخت را به خود اختصاص دادند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه ادامه داد: با وجود هشدار های مکرر برای جلوگیری از بروز سوانح ناشی از گردو تکانی، اما بی توجهی به این توصیه و هشدار ها سبب افزایش آمار مصدومان و متوفیان از شهریور تا کنون شده است.
وی با بیان اینکه باغداران باید از روش های ایمن برای گردو تکانی استفاده کنند گفت: استفاده از روش های سنتی به طور میانگین سالانه ۱۰۰ نفر را در استان همدان راهی بیمارستان می کند که از این تعداد حدود پنج تا ۶ نفر فوت و حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر دچار ضایعه نخاعی می شوند.
دکتر معصومی تصریح کرد: یکی از روش های پیشگیری سقوط از درخت استفاده از شیوه های نوین از جمله سرشاخه کاری گردو است چرا که در این شیوه از پرورش ارتفاع درخت کم و محصول آن چند برابر می شود.
وی ادامه داد: به جای روش های سنتی باید از دستگاه های جدید و به روز برای تکاندن درخت گردو استفاده کرد که در این شیوه شوکی به درخت گردو وارد شده و در کمتر از ۳۰ ثانیه محصول آن به پایین درخت می ریزد.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه بیان کرد: گرانی قیمت این دستگاه، نرخ بالای اجاره آن و باور غلط خشک شدن درخت در صورت استفاده از این دستگاه برای چیدن محصول گردو، سبب بی میلی باغداران نسبت به استفاده از آن برای گردو تکانی شده است.
وی گفت: بالا بودن نرخ کارگر سبب شده افراد خودشان نسبت به گردو تکانی اقدام کنند در حالیکه شماری از این افراد بدون تخصص و توان فعالیت در ارتفاع، دارای سنین بالا و بیماری زمینه ای هستند.

گزارش: سحر فرامرزدوست

خروج از نسخه موبایل