به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر شیما عبدالهی افزود: بنابراین توصیه می شود افراد سه میان وعده در بین وعده های غذایی اصلی مصرف کنند.
وی افزود: انواع سبزیجات می توانند از بهترین میان وعده ها باشد به خصوص در افراد شاغل که فرصت کمتری برای تهیه و مصرف میان وعده دارند، آماده سازی سبزیجاتی نظیر هویج و کرفس و یا خیار می تواند یک انتخاب غذایی سالم به شمار رود و فرد را از انواع ویتامین های موجود در آن بهره مند سازد.
وی با اشاره به اهمیت میوه ها، ادامه داد: مصرف میوه ها به دلیل محتوای قند موجود در آن ها باید کنترل شده (روزانه ۴ عدد میوه متوسط) در طی روز باشد.
وی افزود: به منظور سهولت مصرف میوه و سبزیجات توصیه می شود این اقلام به صورت شسته و ضدعفونی شده در یخچال قرار بگیرد تا در زمان مصرف در دسترس باشند.
عبدالهی با بیان این که میوه های خشک را نیز می توان به عنوان میان وعده سالم در نظر گرفت، اضافه کرد: اما به دلیل از دست دهی آب، محتوای قند در هر واحد افزایش می یابد، بنابراین میوه تازه انتخاب بهتری است.
وی به ارزش غذایی دانه ها هم اشاره و اعلام کرد: انواعی از دانه های خام نظیر بادام درختی، فندق، گردو و.. می تواند انتخاب مناسبی جهت میان وعده باشد، اگرچه با توجه به محتوای بالای چربی موجود در دانه ها، توصیه می شود میزان مصرف آن با مشورت با متخصص تغذیه مشخص شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: نان سبوس دار با توجه به محتوای قند ساده پایین و محتوای بالا انواع ویتامین های گروه B و فیبر، می تواند یک جایگزین مناسب برای انواعی از بیسکوئیت باشد.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که برخی بیسکوییت های موجود با عنوان بیسکوییت های رژیمی حاوی قند و چربی قابل توجهی هستند و به عنوان مصرف روتین توصیه نمی شود.
عبدالهی وی در بخش دیگری از توصیه های خود به شکلات تلخ نیز اشاره و اعلام کرد: توصیه می شود افرادی که عادت به صرف چای در روز دارند به جای مصرف انواع شکلات و یا قند از شکلات تلخ استفاده کنند.
به گفته وی این ماده غذایی به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدانی می تواند از میان وعده های سالم به شمار رود، با این حال اگر طعم تلخ آن مورد پسند نباشد می توان انواع توت خشک و یا کشمش را جایگزین کرد، البته این مواد غذایی خالی از قند نیستند و مصرف آن ها باید با محدودیت همراه شود.
منبع:ایسنا