در این مطالعه که با هدف مشخص شدن پیامد فشارهای مالی در کشورهایی با اقتصاد پیشرفته بر سلامت نوزادان انجام گرفت آشکار شد که تاثیر سوء مشکلات اقتصادی بر سلامت نوزاد میتواند به اندازه استعمال مواد دخانی و مصرف الکل توسط مادر در دوران بارداری باشد.
در این بررسی وضعیت نوزادانی که در زمان سقوط ناگهانی اقتصاد ایسلند در سال 2008 به دنیا آمده بودند مورد مطالعه قرار گرفت و متخصصان مشاهده کردند نوزادانی که در طول این بحران در سه ماه نخست دوران جنینی بودند هنگام تولد نسبت به میانگین معمول 120 گرم وزن پایین تری داشتند. همچنین احتمال آنکه هنگام تولد وزن آنان کمتر از حد متوسط باشد 3.5 درصد بیشتر است. علاوه بر این، این نوزادان به طور کلی بیشتر در معرض بیماریهای کودکان قرار دارند.
به گفته متخصصان، فشارهای مالی تاثیری مشابه با رفتارهای پرخطری همچون مصرف مواد الکلی و دخانی در دوران بارداری دارد. در حقیقت تحلیل و افت ناگهانی در وضعیت اقتصادی تاثیر منفی بر تولد دارد و کودکان به دنیا آمده در این مقطع در برابر چنین شوکهایی آسیبپذیرتر هستند.
به گزارش ایسنا، پیشبینی میشود کودکانی که به هنگام تولد از وضعیت سلامتی مساعدی برخوردار نیستند در دوران زندگیشان درآمد کمتری بدست میآورند و خانوادههایی با میزان درآمد پایین بیشتر فشارهای مالی و اقتصادی را تجربه میکنند.