به گزارش خبرگزاری سیناپرس و به نقل از دیلی میل، در پی بروز پاندمی کووید ۱۹ در جهان و تعویق در روند درمان این گروه از بیماران، متخصصان و محققان ابراز نگرانی کرده اند.
بر اساس بزرگترین مطالعهای که تاکنون در مورد این پدیده انجام شده است، خطر مرگ بیماران مبتلا به سرطان تا ۱۰ درصد به ازای هر ماه تعویق افزایش مییابد.
این گزارش نشان میدهد که چگونه اختلال در خدمات سرطان در طول پاندمی کووید ۱۹ جان هزاران نفر را خواهد گرفت.
محققان دانشکده بهداشت و خدمات پزشکی بریتانیا که از دادههای ۱.۲ میلیون بیمار در سراسر جهان استفاده کردند، پی بردند که به تعویق انداختن درمان تنها به مدت یک ماه خطر مرگ را تا ۱۰ درصد افزایش میدهد. شانس زنده ماندن با درمانهای طولانی مدت مانند جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی کاهش مییابد.
به عنوان مثال، تأخیر دو ماهه در جراحی سرطان سینه خطر مرگ را ۱۷ درصد افزایش میدهد، در حالی که سه ماه تعویق، ۲۶ درصد خطر را افزایش میدهد.
به گفته محققان، هیچ زمان ایمنی وجود ندارد که بتوان درمان را به تعویق انداخت، و ضروری است که درمان را در اسرع وقت پس از تشخیص شروع کرد.
این پژوهش، تحقیقات روی بیماران مبتلا به هفت نوع سرطان مثانه، سینه، روده بزرگ، راست روده، ریه، گردنه رحم و سر و گردن را مورد بررسی قرار داد.
دکتر «تیموتی هانا»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «تاخیر چهار هفتهای در درمان با افزایش مرگ و میر در همه انواع متداول درمان سرطان همراه است و تأخیرهای طولانی مدت به طور فزاینده ای مضر است.»
منبع:مهر