حمیدرضا باب الحوائجی در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس اظهار کرد: عدم آگاهی ازنحوه استفاده از ظروف یکبار مصرف، سلامت شهروندان را تهدید می کند و در آینده بر روی آنها اثر می گذارد.
وی با بیان اینکه تولید ظروف یکبار مصرف در هفت شماره درجه بندی انجام می شود، افزود: مثلثی که بر روی بدنه این ظروف درج شده اگر مخالف عقربه های ساعت باشد، به این معناست که ظرف مورد نظر از مواد بازیافتی تولید شده است
وی ادامه داد: برای مواد غذایی باید مثلث درج شده بر روی ظرف مورد نظر هم جهت با عقربه های ساعت باشد.
این کارشناس تصریح کرد: درجه بندی تولیدات ظروف یکبار از شماره یک تا هفت و در وسط مثلث گنجانده شده است به عنوان مثال بر روی بطری های نوشبانه عدد یک درج شده و هر چه محصول به عدد یک نزدیک تر باشد از مواد شیمیایی کمتری برای تولید این محصول استفاده شده و در واقع سالم تر است و هر چه به عدد هفت برویم یعنی از مواد پلی استایرن یا فوم بیشتری برای این محصولات استفاده شده است.
وی گفت: متاسفانه مردم در استفاده از این ظروف سهل انگاری کرده به نحوی که از این بطری ها برای آشامیدن آب در داخل یخچال یا فریزر قرار می دهند که باعث آزاد سازی سم دیوکسین یا پلی استایرن محصول می شود.
کارشناس بهداشت محیط با بیان اینکه برخی خانواده ها از بطری های یک بار مصرف چندین مرتبه استفاده می کنند، تاکید کرد: برخی خانواده ها از بطری های نوشابه به عنوان ظروف آبلیمو، آبغوره و آب در داخل یخچال استفاده می کنند در حالیکه این موضوع بر سلامت افراد اثر می گذارد.
وی خاطرنشان کرد: آبلیمو خاصیت اسیدی داشته و قرار دادن این محصول در داخل بطری های یکبار مصرف واکنش نشان داده وبرای سلامتی افراد خطراتی را به دنبال دارد.
وی گفت: در برخی از سالن های غذاخوری از ظروف فوم یا شفاف برای تهیه غذا استفاده می شود که این ظروف در دمای 65 درجه باعث آزاد سازی مواد شیمیایی می شود که برای سلامتی خطرآفرین است.
باب الحوائجی به اهمیت زمان انقضای ظروف پلاستیکی اشاره کرد و گفت: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی باید در مدت 6 ماه استفاده شود و همچنین در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
وی یادآور شد: استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی بهترین ظروف محسوب می شوند و این در حالیست که ظروف یکبار گیاهی صرفه اقتصادی ندارد و برای این موضوع باید فکری مناسب اندیشیده شود.
گزارش: نفیسه پاکیزه