-
روز جهانی برنامه نویسان
روز ۲۵۶ام هر سال (معادل عدد ۱۰۰ در مبنای شانزده) مطابق با ۱۳ سپتامبر (۱۲ سپتامبر در سالهای کبیسه) به عنوان روز برنامهنویسان نام گرفتهاست. روسیه اولین کشوری بود که این روز را به عنوان روز برنامهنویس به رسمیت شناخت و پس از آن کشورهای آلمان، کانادا، چین، کرواسی، فرانسه، گوآتمالا، هند، بلژیک، استرالیا، نیوزیلند، لهستان، اسلوونی، بریتانیا، و ایالات متحده آمریکا نیز این روز را به عنوان روز برنامهنویس به رسمیت شناختند.
در تقویم شمسی، ۲۵۶امین روز سال شمسی مصادف با دهم آذر را میتوان بهعنوان روز برنامهنویس نامید. این تاریخ غیررسمی بوده و در تقویم رسمی ایران ثبت نشدهاست. اما برای ثبت رسمی آن کمپین جمعآوری امضاء راه افتادهاست از جمله دلایل انتخاب عدد ۲۵۶ به عنوان روز برنامهنویس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدد ۲۵۶ بزرگترین توان عدد ۲ کوچکتر از ۳۶۵ که تعداد روزهای یک سال است، میباشد.
- در سیستم دودویی کامپیوتری تعداد اعدادی که میتوان در یک بایت جا داد ۲۵۶ تا میباشد.
- عدد ۲۵۶ به صورت کلی برای برنامهنویسها عددی آشناست.
-
فرود نخستین سفينه مه نورد شوروي به نام لونيك 2 برماه
فرود اولين سفينه مه نورد شوروي به نام لونيك 2 در سطح كره ماه (1959م( در سال 1959م(1338 ه ش) سفینه اتحاد شوروی به نام (لونیک 2) مشخص نمود که ماه عملا فاقد میدان مغناطیسی عمومی مانند زمین است .
ولی مناطقی در سطح ماه وجود دارد که اثراتی از چنین میدان هایی در آن یافت می شود . مثلا فضانوردان آپلو 160 در آزمایشات و پژوهش های خود در منطقه ای بنام NORTHRAGCRANTER که ترجمه فارسی آن دهانه یا قیف پرتو شمال است چنین میدانی را تشخیص دادند که یک میدان مغناطیسی محلی ضعیف نیز در نقطه ای از قسمت پشتی ماه ، نزدیک یک فرورفتگی عمیق به نام وان دگراف VANDE GRAAF وجود دارد. با این وجود سنگ های ماه نشان می دهد که ماه حدود سه میلیارد سال پیش دارای یک میدان مغناطیسی عمومی بوده که اکنون از بین رفته است.