نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سر و صدای ترافیک خطر زوال عقل و آلزایمر به دنبال دارد

به گزارش خبرگزاری سیناپرس و  به نقل از مدیسن نت، به گفته نویسندگان این مطالعه، بیش از ۱۲۰۰ مورد از حدود ۸۵۰۰ مورد زوال عقل در دانمارک در سال ۲۰۱۷ ممکن است ناشی از قرار گرفتن در معرض سر و صدا باشد، بدان معنا که کاهش سر و صدای ترافیک ممکن است به جلوگیری از مشکلات فکری، حافظه و رفتار مرتبط با این بیماری کمک کند.

محققان اذعان می کنند: «گسترش دانش خود در مورد اثرات مضر سر و صدا بر سلامتی برای تعیین اولویت ها و اجرای سیاست های موثر و راهکارهای بهداشت عمومی با تمرکز بر پیشگیری و کنترل بیماری ها از جمله زوال عقل ضروری است.»

«مانوئلا لچ کانتوریا»، سرپرست تیم تحقیق از دنشگاه دانمارک جنوبی، در این باره می گوید: «مطالعات قبلی، سر و صدای حمل و نقل را با بیماری عروق کرونر قلب، چاقی و دیابت مرتبط می داند.»

در این مطالعه، محققان مواجهه طولانی مدت افراد ساکن در نزدیک ترافیک جاده ای و سر و صدای ناشی از قطار را با خطر زوال عقل در بین ۲ میلیون دانمارکی بالای ۶۰ سال مقایسه کردند.

این تیم برای یافتن موارد زوال عقل و بیماری آلزایمر و زوال عقل ناشی از بیماری پارکینسون در طول تقریباً ۹ سال، داده های سلامت ملی را جمع آوری کرد. بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷، بیش از ۱۰۳ هزار مورد جدید زوال عقل شناسایی شد.

محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض سر و صدای جاده ها و راه آهن به طور میانگین به مدت ۱۰ سال، احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهد.

طبق گزارش محققان، سر و صدای جاده ها و راه آهن با ۲۷ درصد خطر بیشتر بیماری آلزایمر مرتبط است.

محققان عنوان می کنند این ارتباطات ممکن است ناشی از ترشح هورمون های استرس و اختلال در خواب باشد که منجر به بیماری عروق کرونر و تغییرات در سیستم ایمنی و التهاب می شود که در شروع زوال عقل و بیماری آلزایمر مشاهده می شود.

منبع:مهر

خروج از نسخه موبایل