دکتر حسن مرادی در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس گفت: بالا بودن قیمت دلار برای شرکت هایی که مواد اولیه را وارد می کنند چالش بوده چرا که باید با قیمت بالاتری مواد اولیه محصول را خریداری کنند.
وی اظهار کرد: بالا بودن قیمت دلار فرصتی برای شرکت ها فراهم است تا بتوانند محصولات خود را صادر کنند تا سود و درآمد بیشتری حاصل کنند.
وی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان و شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری از نظر مالی ابعاد بزرگی ندارد؛ تصریح کرد: تورم بر شرکت های فعال درحوزه تحقیق و توسعه کمتر اثر می گذارد، مگر شرکت هایی که تولید محصول و تولید خدمت کنند تورم بر روی آنها اثر می گذارد.
دکتر مرادی با بیان اینکه برخی شرکت ها که تمامی مواد اولیه خود را در داخل دارند و نیازی به واردات مواد اولیه ندارند، از وضعیت موجود به عنوان فرصت بهره مند می شوند چرا که محصول تولیدی را می توانند صادر کنند.
وی تاکید کرد: سود و زیان هر شرکت بستگی به مواد اولیه شرکت داشته همچنین به نیروی کار شرکت بستگی دارد و اگر تمامی این موارد از داخل تامین شود محصول ارزان تمام می شود.
رئیس پارک علم و فناوری گفت: ممنوع کردن واردات لوازم خانگی خارجی در صورتی راه گشاست که بتوانیم محصول مشابه خارجی را در داخل تولید کنیم و این در حالیست که برخی قطعات باید از خارج وارد شوند و از طرفی انحصاری کردن تولید لوازم خانگی توان رقابت و کیفیت محصول را پایین می آورد و همچنین انحصاری کردن آن می تواند مافیا به وجود آورد.
وی گفت: مردم به دنبال کیفیت بوده و به عنوان مثال خودرو های خارجی از کیفیت بالاتری برخوردار هستند و انحصاری شدن آن موجب عدم کیفیت تولید خودرو شده به گونه ای که بعد از گذشت چندین سال هنوز در حال تولید خودرو های بی کیفیت هستیم.
گزارش: زهرا فرامرزدوست