به گزارش خبرگزاری سیناپرس دکتر رشید حیدری مقدم با بیان اینکه ۸۸.۶ درصد افراد بالای ۶۰ سال استان همدان علیه کرونا واکسینه شدند، افزود: تاکنون نزدیک به ۴۸۰ هزار دوز واکسن کرونا در استان تزریق شده که ۳۶۴ هزار و ۹۷۶ دوز مرحله نخست و ۱۱۴ هزار و ۳۰۳ مورد نیز دوز دوم است.
وی اضافه کرد: ۸۸ درصد افراد بالای ۸۰ سال، ۹۲ درصد گروه سنی ۷۵ تا ۸۰ سال، ۹۶.۵ درصد جمعیت گروه سنی ۷۰ تا ۷۵ سال، ۸۲.۵ درصد گروه سنی ۶۵ تا ۷۰ سال و ۹۹ درصد گروه سنی ۶۰ تا ۶۵ سال، ۶۵ درصد گروه سنی ۵۵ تا ۶۰ سال و ۴۴ درصد ۵۰ تا ۵۵ سال این استان تاکنون واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
حیدری مقدم تصریح کرد: پیرو راه اندازی کلینیک های سرپایی و کمیته ترخیص، شمار بیماران بستری در استان کاهش یافت که در غیر اینصورت شمار بیماران بستری به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر میرسید در حالیکه هم اینک با توجه به تدابیر اتخاذ شده و ذخیره داروی مورد نیاز طی ۱۰ روز گذشته شمار بیماران بستری بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ نفر در نوسان بوده است.
وی ادامه داد: در صورت اضافه نشدن شمار بیماران در روزهای آینده(ناشی از عدم رعایت پروتکل ها و حضور در تجمعات)، تا سه هفته آینده آمار بیماران کرونایی در استان همدان نزولی می شود هر چند به شدت نگران موج بعدی کرونا و شیوع ویروس نوع «لاندا» با مرگ و میر بسیار بالا هستیم.
رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۵ نفر رسید که بالاترین رقم در موج پنجم و طی سه ماه است، البته در موج چهارم ۳۳ فوتی در یک روز را نیز داشتیم.
دکتر حیدری مقدم با بیان اینکه هم اینک یک هزار و ۳۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند، تصریح کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان های استان همدان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته از ۲ هزار نفر گذشت.
وی افزود: با تدابیر پیش بینی شده از جمله راه اندازی ۲ بیمارستان صحرایی در همدان با ظرفیت پذیرش روزانه ۵۰۰ بیمار و کلینیک های سرپایی، از بروز بحران جدی در استان جلوگیری شد.
رئیس دانشگاه یادآور شد: هفته گذشته دانشگاه علوم پزشکی همدان با کمبود دستگاه اکسیژن ساز مواجه شد که با پیگیری های انجام شده سه دستگاه دریافت و در بیمارستان های فامنین، بعثت و بهشتی همدان در حال نصب است.
وی همچنین از افزایش شمار مبتلایان در مناطق روستایی استان همدان خبر داد و افزود: یکی از اتفاق های نامبارک ۲ هفته گذشته افزایش اپیدمی این ویروس در مناطق روستایی است به گونه ای که در این مدت ۳۰۴ طغیان همه گیری در مناطق روستایی و ۵۱ طغیان در مناطق شهری ثبت شده است.
دکتر حیدری مقدم ادامه داد: طبق بررسی های انجام شده ۳۶ درصد علت ابتلا به ویروس کرونا در استان همدان شرکت در اجتماعات، ۶۱ درصد تماس های درون خانگی و سه درصد نیز مابقی موارد است.
گزارش: محمد جواد صفری