تاکید محیط زیست درتدوین برنامه ششم برمبنای شاخص های جهانی توسعه پایدار

زهرا جواهریان افزود: طی فرایند تدوین اهداف توسعه پایدار، کارگروه کاری سازمان ملل نشست های متعددی را برگزار کرد که به نهایی شدن 17 هدف کلان و 169 هدف خرد منجر شد.وی اظهار کرد: کمیسیون آمار سازمان ملل (UNSC) برای سنجش و پیاده سازی اهداف خود 304 شاخص(INDICATOR) پیشنهاد کرد که برای گزارش های سالانه ملی، منطقه ای و جهانی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به اهمیت ویژه اهداف توسعه پایدار در سطح ملی و بین المللی، تصریح کرد: الگوی توسعه جهانی پیشنهادی، با توجه به اینکه نظر متخصصان و ذینفعان بسیاری را در فرایند تدوین لحاظ کرده است می تواند در راستای حرکت به سمت توسعه پایدار در سطح ملی الگوی جامع و کاملی را ارایه و شکاف های سیاستی و برنامه ای کشور در این حوزه را آشکار کند.
جواهریان خاطر نشان کرد: به همین منظور سازمان حفاظت محیط ­زیست اقدام به جریان سازی و اطلاع رسانی اهداف توسعه پایدار(SDGs) در دستگاه های اجرایی کشور کرد تا از این فرصت برای تطابق اهداف توسعه پایدار با برنامه ششم توسعه استفاده کند.
وی ادامه داد: در گام اول سازمان حفاظت محیط زیست اقدام به شناسایی متولیان امر برای رصد و ارزیابی اهداف و شاخص­ های مذکور کرد سپس 7 جلسه موضوعی با وزارتخانه ها و سازمان های مختلف تشکیل شد.
وی هدف از برگزاری این جلسات را هماهنگی بین دستگاه­ها، بررسی فرصت ها، موانع وارد سازی اهداف توسعه پایدار در برنامه ششم و آمادگی برای اعلام موضع کشور ایران در مجامع بین­المللی عنوان کرد.
جواهریان تصریح کرد: تاکنون هفت نشست جریان­ سازی اهداف توسعه پایدار با حضور 100 نفر از مدیران و کارشناسان متخصص تمامی دستگاه­های دولتی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شده است.
وی افزود: پیشنهادات و نظرات موثری که از این جلسات گردآوری شده است برای شرکت در اجلاس سازمان ملل در نیویورک به رییس جمهوری ارایه می شود.
جواهریان یاد آور شد: به منظور مشارکت تمامی بخش­ های وزارتخانه ها، جلسات داخلی با حضور نماینده دفتر توسعه پایدار و اقتصاد سازمان حفاظت محیط زیست در آن دستگاه ها از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
همچنین، وزارت صنعت، معدن و تجارت در ششمین نشست کمیته تخصصی محیط­ زیست، بررسی اهداف و شاخص ها را در دستور کار جلسه قرار داد، سایر دستگاه های مشارکت کننده در این فرایند در حال برگزاری جلسات داخلی و ارایه نظرات و مواضع خود در خصوص اهداف و شاخص های توسعه پایدار و همچنین تهیه سند دستور کار پس از 2015 هستند.
به گزارش ایرنا، دستور کار توسعه پس از 2015 در سپتامبر سال جاری در مقر سازمان ملل به تصویب سران کشورها خواهد رسید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا