به گزارش خبرگزاری سیناپرس، کریم حاجباباعلی، اظهار کرد: شهرستان نهاوند قطب اصلی صیفیکاری در سطح استان است که در بین آنها کشت خیار از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
وی افزود: در سال زراعی جاری بیش از ۴۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان به کشت خیار اختصاص یافته که کار کشت آن از اسفندماه آغاز و برداشت آن نیز از اواخر خرداد شروع شده و تا پایان شهریور ماه ادامه مییابد.
باباعلی تصریح کرد: طی این مدت برای کاشت و برداشت محصول خیار که در مناطق مختلف شهرستان صورت میگیرد نیروی انسانی زیادی به کار مشغول میشوند و خوشبختانه برای مدت حدود شش ماه از سال اشتغال فصلی خوبی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه برداشت خیار در این شهرستان برای ۲۰ هزار نفر اشتغال فصلی ایجا کرده است، گفت: البته امسال با توجه به کمبود بارشهای جوی میزان سطح کشت در مقایسه با سال گذشته افزایشی نداشته لذا پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت بیش از ۲۵ هزارتن خیار از مزارع نهاوند برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند تأکید کرد: اولین برداشت این محصول ۶۰ تا ۷۰ روز پس از کاشت انجام میشود که برای دستیابی به این هدف باید مرتب در مزرعه جستجو کرد و خیارهای سبز قلمی را چید.
باباعلی خاطرنشان کرد: محصول تولیدی این شهرستان به علت عطر و طعمی که دارد بهجز در سطح شهرستان در سایر شهرها نیز از مشتریان خوبی برخوردار است و علاوه بر تازهخوری حتی منبع اصلی تولید خیارشور برخی مناطق مانند سامن ملایر را تأمین میکند.
وی اجرای آبیاری تحت فشار، رعایت اصول صحیح کاشت و تغذیه بهموقع و مناسب، مبارزه با آفات و بیماریها و علفهای هرز و نظارت مستمر کارشناسان از مزارع را از عمده علتهای بالا بودن کیفیت محصول تولیدی نهاوند دانست.
گزارش: نفیسه پاکیزه