-
روز بین المللی مردم بومی
مردم بومی عمدتا به بخشی از جوامع بشری گفته می شود که هنوز بر پایه دانش و سبک زندگی سنتی گذران عمر می کنند. معمولا در جوامع بومی آهنگ توسعه کندتر از جوامع دیگر است. علت این کندی آن است که عموما جوامع بومی بر پایه یافته ها و دانش سنتی خود و همچنین برقراری تعادل بین داشته ها و نیازهای جامعه شان راه توسعه را پیش می گیرند.
به نوعی می توان گفت که جوامع بومی به پایداری توسعه بیش از سایر جوامع توجه می کنند. توجه جوامع بومی به منابع طبیعی به عنوان مهمترین اهرم توسعه، باعث شده تا مجامع علمی جهان امروزه توجه بیشتری به دانش بومی نشان دهند. روز 9 اوت (آگوست) مصادف با 18 مرداد ماه به عنوان روز جهانی مردم بومی شناخته می شود.
-
تولد ماروین مینسکی
پروفسور ماروين مينسكي Marvin Minsky دانشمند رياضيات و علوم كامپيوتراست كه نهم اوت 1927 به دنيا آمده و با كمك همكارانش Artificial Intelligence (هوش دست ساز) و لابراتوار مربوط را در انستيتو تكنولوژي ماساچوست به وجود آورده كه پيشرفت بزرگي در علوم كامپيوتر بشمار مي رود. پروفسور مينسكي تا سال 2003 هشت كتاب درسي در رشته هاي علوم كامپيوتر نيز تاليف كرده است.
-
تولد رضا سیروس صبری
رضا سیروس صبری متولد زاده ۱۸ مرداد ۱۳۳۳ در تهران است.وی معمار، استاد دانشگاه و پژوهشگر معماری بود که نزدیک به ۴ دهه فعالیت دانشگاهی، حرفهای و پژوهشی داشتهاست. از جمله فعالیتهای حرفهای او در ایران میتوان به طراحی شهری و معماری منظر محوطه برج میلاد، مشاور و طراح معماری منظر محوطه دانشگاه علم و صنعت ایران (مسیر ورودی جنوبی تا خوابگاهها)، طراحی شهری و منظر شهری بلوار کشاورز و مشاور علمی کارگاههای طراحی شهر بم (یونیسف) برای بازسازی این شهر اشاره کرداو ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ در تهران درگذشت.
-
درگذشت ابوالقاسم پاینده
استاد ابوالقاسم نجف آبادي معروف به پاينده در سال 1292 ش در نجف آباد به دنيا آمد. ابتدا به تحصيل علوم قديم روي آورد و در اصفهان به تكميل آن پرداخت. دشواري معيشت او را ناگزير به كار در چاپخانه نمود و اين شغل، نقشي بنيادي در گزينش راهي داشت كه پس از آن، پاينده به آن روي آورد. پاينده در سال 1308 فعاليت مطبوعاتي خود را آغاز كرد و در 19 سالگي به تهران رفت و با روزنامهها و مجلات گوناگون همكاري نمود. وي در 1321 مجله صبا را بنيان نهاد و آن را تا 9 سال انتشار داد. ابوالقاسم پاينده نزديك به چهل اثر از خود به جاي نهاد كه بزرگترين آن، ترجمه قرآن مجيد است و با اصلاحاتي كه پس از چاپ نخست آن انجام داد، آن را از ترجمه هاي موفق قرآن گردانيد و به سبب آن در سال 1336 مورد تقدير قرار گرفت.
استاد پاينده، داستان نويس توانايي بود و گام هاي بلند و استواري در نماياندن زندگي مردم پيرامون خود برداشت. داستان هاي وي سبكي واقع گرايانه دارند و به كنايه و طنز آميخته اند. در ميان آثار او، ترجمه مروج الذَّهب و از آن مهمتر و مفصل تر، ترجمه سراسر تاريخ طبري، حايز اهميت است و نثر شيوا و رواني دارد. وي سرانجام در 18 مرداد 1363 در 71 سالگي درگذشت.