نتایج یافتههای اخیر محققان دانشگاه اوهایو نشان میدهد که نانوذرات بستهبندی شده به همراه داروهای شیمیدرمانی که دارای پوششی از جنس مواد الیگوساکارید است، میتواند برای درمان سرطان به کار رود. این بسته دارویی جدید قادر است سلولهای بنیادی سرطان را از بین ببرد.
سلولهای شبه بنیادی سرطان دارای ویژگیهای بسیار شبیه به سلولهای بنیادیاند. این سلولها در تعداد بسیار کم درون تومور یافت میشوند و نسبت به شیمیدرمانی و پرتودرمانی مقاوم هستند. سلولهای شبه بنیادی سرطان نقش بسیار مهمی در بازگشت دوباره تومور بعد از درمان ایفا میکنند. مطالعات آزمایشگاهی و آزمونهای انجام شده روی حیوانات نشان میدهد که نانوذرات پوشش داده شده با اولیگوساکاریدهایی نظیر کیتوسان که حاوی داروهایی نظیر دوکسوروبیسین هستند، میتوانند سلولهای سرطانی را مورد هدف قرار دهند. پژوهشگران این پروژه نشان دادند که با این روش میتوان با قدرت 6 برابر بیشتر از حالت تزریق آزاد دوکسوروبیسین سلولهای شبه بنیادی سرطان را از بین برد.
زیائومینگ هی از محققان این پروژه، میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد که این سیستم رهاسازی دارویی میتواند قدرت تأثیرگذاری داروی شیمیدرمانی را بهبود دهد و هیچ نشانهای از اثرات منفی دارو در حیوان دیده نشده است.»
ما معتقدیم که نانوذرات حاوی کیتوسان میتواند انواع مختلف داروهای شیمیدرمانی را کپسوله کرده و در درمان سرطانهای مختلف استفاده شود. برای این که نانوذرات بتوانند به سلولهای شبه بنیادی سرطان متصل شوند محققان گیرندههایی به آنها وصل کردند. این ساختار دارویی بهگونهای طراحی شده است که در محیط اسیدی میتواند چروکیده شده و داروی خود را رها کند.
این گروه تحقیقاتی با استفاده از انجام آزمون حیوانی، سرطان پستان را مورد آزمایش قرار داده و اثربخشی این دارو را روی این نوع سرطان به اثبات رساندند.
به گزارش ایسنا،نتایج این پژوهش در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
No tags for this post.