به گزارش خبرگزاری سیناپرس، اسفندیار خزائی در بازدید از جریان بازدید از طرح بیابان زدایی ۲۲۵ هکتاری روستای گندجین شهرستان کبودرآهنگ، اظهار کرد: طرح مطالعاتی بیابان زدایی از مراتع استان تهیه و تدوین شده که در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز و همراهی و مشارکت مردم و مسئولان، اجرای آن نقش مهمی در مقابله با گسترش این پدیده خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۵۵۰ هکتار طرح بیابان زدائی در استان همدان اجرا شده است، ادامه داد: همچنین این عملیات در محدوده ۲۲۵ هکتاری روستای گندجین با کاشت گونه اتریپلکس(مقاوم در برابر کم آبی) و بیش از ۱۲۲ هکتار در محدوده روستای «شاوه» شهرستان کبودرآهنگ با پیشرفت منطقی و مطلوبی در حال انجام است.
به گفته وی، تقویت و افزایش پوشش گیاهی، کنترل فرسایش بادی، جلوگیری از پیشروی بیابان و تولید گرد و غبار از جمله اقدامات انجام شده سال های اخیر در راستای جلوگیری از بیابانی شدن مراتع استان همدان در حوزه شهرستان کبودرآهنگ است که مورد اقبال و همراهی مطلوب و موثر مردم محلی نیز واقع شده است.
محسن جعفری نژاد بسطامی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز درحاشیه این بازدید گفت: یکی از ارکان مهم توسعه جوامع توجه به موضوع مهم حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست و گسترش فضای سبز است.
وی اضافه کرد: به هر میزان که به سمت توسعه فضای سبز، توجه به منابع طبیعی و حفظ محیط زیست حرکت کنیم، تولید نیز رونق می گیرد چرا که توجه به منابع طبیعی و محیط زیست لازمه توسعه یافتگی و پیشرفت است.
وی با اشاره به اینکه از مهمترین کارها برای حفاظت محیط زیست کاهش تولید زباله است، گفت: با توجه به روند تولید گسترده زباله شهری در استان همدان، نیازمند برنامه ریزی جدی برای جمع آوری و دفن اصولی آن مطابق با معیارها و ضوابط زیست محیطی هستیم.
جعفری نژاد بسطامی، رها شدن زباله های پلاستیکی در طبیعت را از بزرگترین معضلات زیست محیطی کشور برشمرد و گفت: رفع کامل این معضل کار بسیار سختی است که البته نیازمند فرهنگ سازی و عزم ملی برای فرهنگ سازی در راستای همراهی مردم دارد اما هر اقدامی که منجر به کاهش وجود این زباله ها از طبیعت شود به عنوان یک اقدام لازم باید مورد توجه و اهتمام همگان قرار گیرد.
به گزارش سیناپرس، استان همدان در مجموع دارای حدود ۹۰۵ هزار هکتار اراضی ملی است.
گزارش: نفیسه پاکیزه