به گزارش خبرگزاری سیناپرس و به نقل از وبسایت رسمی "بنیاد پژوهشی سائوپائولو" (FAPESP) برزیل، اختلالاتی که به زوال عقل منجر میشوند، خطر ابتلا به کووید-۱۹ شدید و مرگ و میر ناشی از آن را افزایش میدهند. بررسی جدید پژوهشگران برزیلی نشان میدهد که این خطر برای افراد مبتلا به آلزایمر، سه برابر بیشتر است و در صورتی که بیماران بالای ۸۰ سال باشند، خطر بزرگتری آنها را تهدید میکند.
"سرجیو ورجوفسکی-آلمیدا" (Sérgio Verjovski-Almeida)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما دریافتیم که همه دلایل زوال عقل، از عوامل خطر شدت مرگ و میر در کووید-۱۹ به شمار میروند و این خطر در بیماران مبتلا به آلزایمر بیشتر است.
زوال عقل پیشتر در کنار سایر بیماریها مانند بیماریهای عروقی و تنفسی، فشار خون بالا، دیابت، اضافهوزن و سرطان، به عنوان یک عامل خطر برای کووید-۱۹ شناخته شده بود. یکی از دلایل این موضوع، افزایش سن است. بیماران مبتلا به زوال عقل، سن بالاتری دارندو بسیاری از آنها در خانههای سالمندان زندگی میکنند که خطر انتقال عفونت و ویروس در آنها بیشتر است.
با وجود این، پیشتر هیچ پژوهشی انجام نشده بود تا نشان دهد که افراد مبتلا به اختلالات عصبی عامل زوال عقل از جمله آلزایمر و پارکینسون، بیشتر به کووید-۱۹ و نوع شدید آن مبتلا میشوند و از دنیا میروند.
پژوهشگران برای پاسخ دادن به این سوال، ۱۲۸۶۳ بیمار بالای ۶۵ سال را با آزمایش مثبت و منفی کووید-۱۹ مورد بررسی قرار دادند. نتایج بررسیها نشان داد که همه دلایل زوال عقل به ویژه آلزایمر، عامل خطر برای شدت کووید-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن به شمار میروند.
آلزایمر به صورت ویژه و در مقایسه با بیماریهای مزمن، خطر بستری شدن در بیمارستان را افزایش نمیدهد اما بیماران مبتلا به آلزایمر پس از بستری شدن در بیمارستان، در مقایسه با بیمارانی که به آلزایمر مبتلا نیستند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به کووید-۱۹ شدید یا مرگ ناشی از آن قرار میگیرند. این خطر در بیماران مبتلا به آلزایمر بالای ۸۰ سال، شش برابر بیشتر از بیماران جوان بود.
ورجوفسکی-آلمیدا گفت: نتایج پژوهش ما نشان میدهد که این گروه از بیماران پس از بستری شدن، به توجه ویژه نیاز دارند.
این پژوهش، در مجله "Alzheimer's & Dementia" به چاپ رسید.
منبع:ایسنا