نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

داستان فاضلابی شدن حق آبه برخی زمین های کشاورزی

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، علی  خدابخشی با اشاره به بازرسی‌های صورت گرفته در خصوص کنترل آبیاری سبزیجات با فاضلاب، اظهار کرد: هنوز آمار دقیقی از سطح زیرکشت سبزیجات استان با فاضلاب نداریم و سازمان جهاد کشاورزی در حال تهیه آن است و ما نیز بازرسی ها را در دستور کار قرار داده ایم.

وی با تاکید به اینکه مزارعی در استان وجود ندارد که صرفا با فاضلاب آبیاری شود و به طور معمول  به اسم استفاده از آب سالم مزارع را کشت می کنند، گفت: برخی از کشاورزان ساعاتی از شب چون نظارت کمتر است فاضلاب خام یا آغشته به آب را در مزارع خود استفاده می کنند.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی  دانشگاه با بیان اینکه هفته گذشته بازدیدی با معاون دادستان، کارشناسان محیط زیست، اداره آب فاضلاب، پدافند زیستی و… از مزارع اطراف همدان داشتیم، تصریح کرد: برخی از کشاورزان سهم آب از رودخانه و چشمه ای برای آبیاری مزارع خود داشتند که متاسفانه در همان کانال، چشمه و رودخانه فاضلاب هایی وارد می شود که به نحوی حق آبه آنها آلوده می شود.

وی با اشاره به اینکه مشکل ورود فاضلاب منازل در مسیر رودخانه نیز معضل دیگری است، گفت: در همه شهرستانها متاسفانه کشت هایی با فاضلاب وجود دارد که هنوز اعلام نشده و جهاد کشاورزی در حال بررسی این موضوع است.

خدابخشی یادآور شد: مرتب نظارت را در دستور کار داریم و از مرکز بهداشت تمام شهرستان ها خواسته ایم تیمی را با همکاری جهاد کشاروزی و محیط زیست و اداره آب و فاضلاب در این خصوص تشکیل دهند که مرتب رصد را انجام می دهند.

وی با بیان اینکه معضل اساسی این است که آب هایی با فاضلاب آغشته می شوند و این کار را دشوار کرده است خاطرنشان کرد: از آنجا که گاهی مواقع کشاورزان در شب آبیاری را انجام می دهند که نظارت زیادی وجود ندارد، از کارشناسان خواسته ایم در ساعاتی از شب بازدیدهایی داشته باشند تا مزارع زیر کشت با فاضلاب بهتر شناسایی شوند.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه تنها مشکل آبیاری سبزی با فاضلاب نیست و سیب زمینی، سیر، پیاز و… را شامل می شود اما اولویت اول نظارت ما روی سبزی است چون به شکل خام مصرف می شود گفت: از مردم می خواهیم تمام سبزی هایی را که خریداری می کنند، شسته و ضدعفونی کنند.

وی خاطرنشان کرد: اکثر سبزی هایی هم که از خارج استان وارد می شود، مشکوک هستند چون نظارتی روی آنها نیست و نمی توان به سلامت آنها مطمئن شد و از طرفی هم نمی توان سبزی را از سبد غذایی خانوار حذف کرد، بنابراین لازم است قبل از استفاده به روش های مناسب حتما سالم سازی شود.

گزارش:زهرا فرامرزدوست

خروج از نسخه موبایل