دکتر علیرضا زالی در مراسم گرامیداشت روز داروساز که شب گذشته در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد، با اشاره به اینکه اقتصاد داروخانه ها در ماه های اخیر دچار مشکلات شده است، افزود:حجم قابل توجه مطالبات،دیرکرد پرداخت ها، اختلال در اقتصاد داروخانه ها و همچنین وضعیت نابسامان نقدینگی از جمله مشکلات جدی است که داروخانه ها با آن مواجه هستند.
وی با تاکید براینکه نیازمند حرکت جدی برای اصلاح وضعیت داروخانه ها هستیم گفت:فراهم بودن زمینه های اقتصاد مناسب،دولتی شدن فرآیند توزیع دارو و مدیریت داروخانه ها ی زنجیره ای از مواردی است که می تواند در جهت رفع مشکلات داروخانه های بخش خصوصی موثر باشد.
زالی با بیان اینکه مهمترین مساله ای که باید به آن توجه داشت جایگاه داروسازان در نظام سلامت است، ادامه داد: جایگاه فعلی که برای داروسازان در نظام سلامت کشور طراحی شده ،با نقش ارزنده آنان همخوانی و سازگاری ندارد و مهمترین دل مشغولی به حق داروسازان کشور تعیین و تبیین یک جایگاه متفاوت در نظام سلامت کشور است.
زالی اضافه کرد: داروسازان در نقاط مختلف کشور مورد هجمه و اظهار نظرهای غیر منصفانه و گاهی اوقات ناجوانمردانه قرار می گیرند که ناشی از عدم تببین جایگاه هویتی متفاوتی است که باید در نظام سلامت برای آنها تعریف شود.
وی با اشاره به بحث قراردادهای یکطرفه ای که بر مجموعه داروسازی حاکم است،گفت:این قراردادها با حداقل مبنای حرفه ای همخوانی ندارد و حقوق شهروندی داروسازان مطلقا در آن رعایت نشده است .
رییس سازمان نظام پزشکی افزود:نکات ساده مدنی در قراردادهای جامعه داروسازی مورد توجه قرار نگرفته است به طوری که این قراردادها یکطرفه بوده و در بسیاری از موارد اشکالات متعدد فنی و حقوقی وجود دارد .
وی افزود: آنچه امروز مورد اعتراض جامعه داروسازی و سازمان نظام پزشکی قرار گرفته ؛نبود تعامل دو سویه در این قراردادها است که می تواند منافع جامعه داروسازی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
زالی با اعلام اینکه صدور برخی از احکام در سالهای اخیر موجب تلخ کامی به حق جامعه داروسازی کشور بوده است گفت : هنوز نتوانستیم در نظام سلامت کشور برای داروسازان جایگاهی مناسب طراحی کنیم و این دغذغه بسیار مهم و خطیر جامعه داروسازی کشور را مرتفع کنیم .
***عدم همخوانی تعرفه داروسازان
رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه بحث تعرفه های داروسازی در کشور ما بدلیل مشکلات نظام تعرفه گذاری که برای همه اقشار نظام سلامت متصور هست دچار آسیب های جدی تر شده است، گفت:جامعه داروسازی کشور به طور خاص در سالهای اخیر آسیب های فراوان و جدی تر از تعرفه ها داشتند، در حالی که تعرفه خدمات داروسازی و خدمات مشاوره دارویی مطلقا در ارتباط با صعوبت کار یک داروساز نیست.
وی افزود:قیمت گذاری خدمات دارویی و تعرفه گذاری داروسازی از مبنا دچار کاستی و مشکلات جدی است که باید با کمک یکدیگر در جهت اصلاح این مشکلات گام برداریم و به سمتی حرکت کنیم که تعرفه خدمات دارویی و داروسازی متناسب با شانیت علمی و حرفه ای داروسازان صورت گیرد.
*** نقش کلیدی داروسازان در کاهش عوارض دارویی
در ادامه این مراسم سید مهدی سجادی دبیر انجمن داروسازان ایران ضمن ارائه گزارش مختصری از عملکرد هیات مدیره انجمن طی سال گذشته افزود: نمایندگان انجمن داروسازان ایران با حضور در جلسات کارشناسی مراجع ذیربط از جمله سازمان غذا و دارو و سازمان نظام پزشکی پیگیر مسائل صنفی و حقوقی همکاران داروساز بودند.
وی افزود : تثبیت جایگاه حق فنی یا ارائه خدمات دارویی در کتاب ارزش نسبی از جمله دستاوردهای حضور مستمر نمایندگان انجمن در جلسات کارشناسی مسئولان بوده است.
وی با اشاره به طرح تحول نظام سلامت گفت : با توجه به اینکه جایگاه واقعی داروسازان را در این طرح نداشتیم با رایزنی های متعدد درخواست کردیم نقش داروسازان در این طرح تحول پررنگتر شود و معتقدیم که حضور داروسازان می تواند باعث کاهش عوارض جانبی و اثربخشی دارو درمانی در سطح جامعه شود و همچنین عوارض بستری شدن بیماران را کمتر کند.
سجادی همچنین به پیگیری های انجمن داروسازان ایران برای ایجاد فرصت های شغلی جدید به منظور اشتغال فارغ التحصیلان داروسازی اشاره کرد.
به گزارش ایرنا از انجمن داروسازان ایران، وی افزود:فارغ التحصیلان داروسازی می توانند به عنوان داروسازان بالینی ؛بیمارستانی و مراقبت از سالمندان و یا به عنوان داروسازشیمی درمانی به ارائه خدمات بپردازند.
دبیر انجمن داروسازان ایران اضافه کرد: با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجویان داروسازی حتما باید این فرصتهای شغلی را بتوانیم با حمایت دولت و سازمان غذا و دارو ایجاد کنیم.
گفتنی است در پایان این مراسم از 30 داروساز منتخب از گروههای مختلف صنعت ؛ پژوهش و داروخانه های کشور و همچنین 10 دانشجوی نخبه داروسازی از دانشکده های داروسازی سراسر کشور تقدیر به عمل آمد.