دانش محور نبودن، ضعف بخش کشاورزی کشور است
اسکندر زند روز شنبه در نخستین کنگره بین المللی حشره شناسی ایران افزود: به رغم پیشرفت های ارزنده در بخش تحقیقات،رسیدن به نقطه تعالی نیازمند کار و پژوهش بیشتری در عرصه های مختلف از جمله کشاورزی است.وی اظهار کرد:ایران در زمینه علوم مختلف از جمله کشاورزی پیشرفت های زیادی داشته و این منجر به ایجاد اعتماد و اظهار نظر در عرصه های بین المللی شده است که برگزاری این همایش بین المللی نشان دهنده همین پیشرفت خواهد بود اما باید تلاش کنیم سهم خود را از علم در دنیا افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه به رغم تمام سختی هایی که تحریم بر کشور تحمیل کرده است، گفت: امروزه به دلیل تحریم های ظالمانه در عرصه تحقیقات از جمله در بخش کشاورزی در تنگنا قرار داریم اما با تمام این شرایط محققان ایرانی توانستند حرف خود را به گوش جهانیان برسانند.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد:این اقدامات نشان می دهد هر چند تحریم ها بر جامعه عمومی کشور فشار وارد کرده است اما تحقیقات توانست راه خود را حفظ کند و یافته های خود را در عرصه های بین المللی تسری دهد.
زند ادامه داد: یکی از فرازهای مهم در برنامه ششم توسعه دانش محور کردن علوم مختلف از جمله کشاورزی است از این رو وظیفه ما این است که بخش تولید کشاورزی را به سمت دانش بنیان بودن ارتقا دهیم، هرچند مقاومت هایی وجود دارد اما جامعه دانشگاهی و تحقیقاتی نباید عقب نشینی کند.
زند اظهار کرد:در راستای توسعه تحقیقات کشاورزی یکی از مشکلات این است که از دانش بنیان کردن تولید و دانش در هکتار طفره می رویم در حالی که سالانه شاهد افزایش و توسعه سموم کشاورزی در هکتار هستیم از این رو توجه به بخش دانشی کشور در زمینه کشاورزی از اهمیت زیادی برخوردار است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد:سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی در کشور زیر یک درصد است در حالی که بارها تاکید شده این سهم باید به دو درصد برسد و اینکه به این میزان نمی رسیم علت آن دانش بنیان نبودن تولید است.
زند تصریح کرد: به جز در تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تحقیقات در بخش کشاورزی و افزایش سهم تحقیقات از تولید ناخالص در سایر مسوولان چنین عزمی را کمتر می بینیم.
وی ادامه داد: اما نباید ناامید شویم و هدف از برگزاری این گونه نشست ها و همایش ها به باور رساندن برخی مسوولان کشور در این زمینه است و اینکه باور کنند دانش می تواند کشور را از تنگناها نجات دهد.
وی گفت: تقریبا نزدیک به صدمین سال فعالیت و تحقیقات در عرصه کشاورزی در کشور هستیم و اکنون حدود 500 گرایش تخصصی در جهاد کشاورزی وجود دارد بنابراین تواند بهتر شدن وضعیت کشاورزی و تولید در کشور وجود دارد و فقط نیازمند عزم ملی است. در پایان مراسم اختتامیه جوایز دانشجویی در سطح پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری به برگزیدگان اهدا شد.
از میان 10 پایان نامه ارشد و 12 رساله دکتری ارسال شده به دبیرخانه نخستین کنگره بین المللی حشره شناسی ایران به ترتیب نفرات اول تا سوم معرفی و تقدیر شدند.