نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اجرای طرح واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر عبدالحسین حافظی اظهار کرد: پیش بینی می شود در این طرح  یک صد هزار قطعه طیور بومی در روستاهای این شهرستان واکسینه شوند.

وی گفت: اجرای طرح واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در سطح روستاهای کبودرآهنگ  آغاز و پیش‌بینی می شود در این طرح 100% طیور خانگی حدود به صد هزار قطعه مرغ بومی در روستاهای این شهرستان واکسینه شوند.

وی با اشاره به اینکه ورود تیم‌های دامپزشکی یک روز قبل از ورود به روستا از طریق دهیاری و شورای اسلامی اطلاع‌رسانی می‌شود، از بهره برداران درخواست کرد: با توجه به اینکه واکسیناسیون به صورت آشامیدنی بوده لازم است قبل از ورود تیم‌های دامپزشکی ، طیور به مدت یک ساعت از آب آشامیدنی محروم شوند.

این مقام مسئول تصریح کرد: نیوکاسل یک بیماری ویروسی است و در زمان وقوع به علت سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی نمی‌توان درمان خاصی انجام داد و برای پیشگیری از این بیماری باید تمام طیور واکسینه شوند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کبودرآهنگ یادآور شد: بسیاری از گونه‌های پرندگان وحشی و اهلی، میزبان بیماری نیوکاسل هستند و در این میان مرغ‌ها آسیب‌پذیرترین و مستعدترین پرندگان در برابر این بیماری بوده و اردک و بوقلمون کمترین آسیب‌پذیری را در برابر این بیماری را دارند.

دکتر عبدالحسین حافظی خاطرنشان کرد: سرفه‌کردن و نفس‌نفس زدن، بال‌های افتاده و آویزان، پاهای کشیده، پیچیدگی سر و گردن، افسردگی و توقف فعالیت‌های عادی و فلج شدن کامل پرنده از عوامل و آثار  این بیماری است.

وی در پایان گفت: از روستائیان درخواست  داریم در طول اجرای این طرح با اکیپ‌های دامپزشکی شهرستان همکاری لازم را داشته باشند تا این طرح به صورت کامل و صد درصدی اجرا شود.

خروج از نسخه موبایل