به گزارش سینا پرس فارس، به نقل از روابط عمومی سازمان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، سید مؤید محسننژاد با بیان اینکه مرمت این کتیبه توسط مرمتکاران و با نظارت میراث فرهنگی اجرا میشود، گفت: این پروژه شامل مراحل مرمت اضطراری یا عملیات نجاتبخشی و رفع خطر کاشیهای در حال ریزش، پاکسازی، تثبیت و استحکامبخشی اولیه، برچیدن و آواربرداری پشت کاشی، دوغابریزی و نصب بخشهای برچیده شده طبق الگوی موجود و در تثبیت نهایی است.
محسن نژاد ادامه داد: حدود ۶۰ درصد این کتیبه کاشی کاری پاکسازی خواهد شد و ۴۰ درصد آن که دچار آسیب شدید بوده یا ریخته است، با رعایت ضوابط مرمتی از محل اصلی خود جدا شده و پس از پاکسازی، استحکام بخشی و بازسازی نصب میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس افزود: درحال حاضر ۹۰ درصد عملیات پاکسازی مرمت بخش جدا شده کتیبه مذکور توسط استاد کاران و تحت نظارت کارشناسان این اداره انجام شده است و مابقی عملیات مرمتی این کتیبه طبق برنامه زمانبندی و حساسیت کار درادامه انجام خواهد شد.
محسن نژاد با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای این اقدام توسط میراث فارس تامین شده است، ادامه داد: با توجه به نوع عملیات اجرایی و حساسیت کار، شمارهگذاری، پیادهسازی و الگوبرداری برای احیای قسمتهای ریخته شده، مرمت این کتیبه را زمانبر کرده است.
مسجد جامع عتیق از نخستین مساجد دوره اسلام و قدیمیترین مساجد تاریخی ایران به شمار میرود که در ضلع شرقی بقعه متبرک حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) قرار دارد.