به گزارش ایسنا، این کشف که میتواند به یافتن درمانهایی برای اختلالاتی مانند آلزایمر، اسکیزوفرنی و اختلال استرس بعد از سانحه (PTSD) کمک کند.
محققان دریافتند که تغییر یک ژن مجزا برای متوقف کردن آنزیم phosphodiesterase-4B یا (PDE4B)، که در بسیاری از اندامهای بدن مانند مغز یافت میشود، موشها را باهوشتر و همزمان شجاعتر میکند.
به گفته استیو کلاپکوت، استاد داروشناسی در دانشگاه لیدز انگلیس که سرپرستی این تحقیق را به عهده دارد، تیم وی در حال حاضر بر روی تولید داروهایی کار میکنند که مشخصا آنزیم PDE4B را متوقف میسازند. این داروها ابتدا بر روی حیوانات آزمایش شده تا قابلیت آزمایش آنها بر روی انسان به شکل بالینی سنجیده شود.
دانشمندان مجموعهای از آزمایشات رفتاری را بر روی موشهایی که PDE4B در آنها مسدود شده بود، انجام داده و دریافتند که این موشها سریعتر به خاطر آورده، یادآوری خاطرات دورتر و حل مسائل پیچیده نسبت به موشهای عادی روی آوردند.
این موشهای تیزهوش در تشخیص موشی که روز قبل آن را دیده بودند، بهتر عمل کرده و همچنین در یادگیری موقعیت راه فراری که به طور پنهانی تعبیه شده بود، سریعتر عمل کردند.
این موشها نسبت به موشهای عادی، بعد از چندین روز هم قادر به یادآوردن یک اتفاق ترسناک بودند. از آنجایی که آنزیم PDE4B در انسانها هم یافت میشود، میتوان امیدوار بود که در آینده تحقیقاتی در مورد درمانهای بیماریهای مغزی مانند انحطاط روانی مرتبط با پیری انجام شود.
این آزمایشات همچنین نشان دادند موشهایی که آنزیم مذکور در آنها مسدود شده بود، از اضطراب کمتری رنج میبردند و در مقایسه با موشهای عادی که فضاهای تاریک و بسته را ترجیح میدهند، مدت زمان بیشتری را در فضاهای باز و روشن باقی ماندند.
همچنین با وجود اینکه موشها به طور طبیعی از گربهها میترسند، پاسخ این موشهای اصلاح شده به محرک ادرار گربه کمتر با ترس همراه بود که نشان میدهد مسدود کردن PDE4B میتواند انجام رفتارهای پر ریسک را افزایش دهد.
این یافتهها در مجله Neuropsychopharmacology منتشر شده است.
No tags for this post.