به گزارش سینا پرس فارس، حمید احمدی فوق تخصص جراحی سینه و عضو هیئت علمی پژوهشگاه سرطان جهاد دانشگاهی به مناسبت هفته پیشگیری از سرطان و در رابطه با درمانهای نوین سرطان گفت: اگرچه برخی عوامل سرطان زا خارج از اراده انسان و ژنتیکی هستند اما در عین حال سبک زندگی سالم، تغذیه سالم و ورزش منظم و عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی تا حد زیادی میتواند جلوی اکثر سرطانها را بگیرد.
فوق تخصص جراحی سینه با اشاره به اهمیت غربالگری برای تشخیص به موقع بیماریها از جمله سرطان اظهارکرد: اکثر بیماریها از جمله سرطانها امکان غربالگری دارند. به عنوان مثال برای پیشگیری از سرطان پستان، لازم است که خانمها از 40 سالگی سالی یک بار ماموگرافی انجام دهند.
وی درمورد درمانها و ابزارهای نوین درمان سرطان پستان گفت: سالهای گذشته برای درمان فردی که سرطان پستان داشت باید کل بافت سینه و بافت زیربغل تخلیه میشد و یک جراحی بسیار سخت و ناتوان کنندهای بود اما در حال حاضر فقط بافت آلوده در زمان جراحی از بدن بیمار خارج و بلافاصله به پاتولوژی فرستاده میشود و درصورت نبود آلودگی در پستان، نیازی به تخلیه کامل بافت پستان هم وجود ندارد.
احمدی اضافه کرد: یکی دیگر از درمانهای نوین مربوط به جراحی زیربل و غدد لنفاوی است. در گذشته 30 تا 40 غدد لنفاوی تخلیه میشد که عوارض خیلی زیادی هم برای بیمار داشت اما در حال حاضر قبل از اینکه بیمار وارد اتاق عمل شود یک ماده هستهای داخل پستان تزریق میشود.
این ماده هستهای کار سلولهای سرطانی را تقلید میکند و سلولها را در غدد لنفاوی نگهبان جمع میکند. در مرحله بعد یک دستگاه اسکنر در اتاق عمل غدد لنفاوی را حین عمل اسکن میکند و فقط همان غدد برداشته میشوند و اگر دکتر آزمایشگاه تأیید کرد که اینها آلودگی ندارند دیگر نیازی به جراحی زیربغل هم نیست.
فوق تخصص جراحی سینه همچنین به تکنیک آنکوپلاستی در این جراحیها اشاره و بیان کرد: این تکنیک تلفیقی از جراحی سرطان و زیبایی حفره خالی شده است. پزشک متخصص با استفاده از تکنیکهای زیبایی حفره را پر میکند بطوریکه هیچ اختلاف قرینگی ایجاد نشود.
منبع: فارس